κύρια φωτογραφία συνταγής Quesadilla (Κεσαντίγια)
christmast
christmast @christ_mast91

Mια πεντανόστιμη αυθεντική μεξικάνικη συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το guacamole (γουακαμόλε) και την κόκκινη καυτερή σάλτσα μπορείτε να τα βρείτε σε σουπερμάρκετ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 75 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
  2. 1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  3. 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε δαχτυλίδια
  4. λίγες μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  5. 3 μεγάλα μανιτάρια της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα
  6. 3-4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  7. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. πάπρικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το στήθος κοτόπουλου (διαφορετικά, το ψήνουμε σε ένα ταψάκι χωρίς κανένα μυρωδικό) και μετά το κόβουμε σε λεπτά μικρά φετάκια.

  2. 2

    Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά και τοποθετούμε μια τορτίγια.

  3. 3

    Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί, τις φέτες κοτόπουλου, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τις ελιές, τα μανιτάρια και το μαρούλι.

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα (όσο επιθυμούμε).

  5. 5

    Καλύπτουμε με μια τορτίγια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε την quesadilla να ψηθεί για 10'.

  6. 6

    Έπειτα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την quesadilla και αφήνουμε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για άλλα 10' με σκεπασμένο καπάκι.

  7. 7

    Μόλις ψηθεί η quesadilla, την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε στα 4.

  8. 8

    Σερβίρουμε με guacamole και κόκκινη καυτερή σάλτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

karavour
karavour @Irini311979
Τέλειο, ειδικά για βραδυνό! Το γκουακαμόλε το φτιάχνω και μόνη μου, δεν μ\'αρέσουν τα έτοιμα. Έχει και στο σάιτ συνταγή για γκουακαμόλε. La receta es muy deliciosa!!!

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα