Quesadilla (Κεσαντίγια)
Mια πεντανόστιμη αυθεντική μεξικάνικη συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το guacamole (γουακαμόλε) και την κόκκινη καυτερή σάλτσα μπορείτε να τα βρείτε σε σουπερμάρκετ.
Υλικά
-
2 μεγάλες τορτίγιες καλαμποκιού
-
75 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
-
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
-
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε δαχτυλίδια
-
λίγες μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
-
3 μεγάλα μανιτάρια της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα
-
3-4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το στήθος κοτόπουλου (διαφορετικά, το ψήνουμε σε ένα ταψάκι χωρίς κανένα μυρωδικό) και μετά το κόβουμε σε λεπτά μικρά φετάκια.
-
2
Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά και τοποθετούμε μια τορτίγια.
-
3
Πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί, τις φέτες κοτόπουλου, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τις ελιές, τα μανιτάρια και το μαρούλι.
-
4
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα (όσο επιθυμούμε).
-
5
Καλύπτουμε με μια τορτίγια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε την quesadilla να ψηθεί για 10'.
-
6
Έπειτα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την quesadilla και αφήνουμε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για άλλα 10' με σκεπασμένο καπάκι.
-
7
Μόλις ψηθεί η quesadilla, την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε στα 4.
-
8
Σερβίρουμε με guacamole και κόκκινη καυτερή σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)