Quiche με μπρόκολο, πιπεριές και ντομάτα
Μια διαφορετική Quiche για το τραπέζι σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Κας Νικολάου.
Υλικά
-
1 φύλλο για ταρτα
-
500 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια, βρασμένο για 10 λεπτά
-
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μέτρια καρέ
-
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
-
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
2 ντομάτες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
-
30 ml λευκό κρασί
-
3 αβγά
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
-
2
Αλείφετε με ελάχιστο βούτυρο μια ταρτιέρα 28εκ. και στρώνετε εκεί το φύλλο φροντίζοντας να καλύψει καλά και τα τοιχώματα.
-
3
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
-
4
Ρίχνετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.
-
5
Προσθέτετε το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.
-
6
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
-
7
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
-
8
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
-
9
Αδειάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις ντομάτες επάνω στην μισοψημένη τάρτα και τα απλώνετε καλά. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και τέλος ρίχνετε το μίγμα των αβγών.
-
10
Βάζετε την quiche στον φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Αφήνετε την quiche να μισοκρυώσει πριν την σερβίρετε.
Σχόλια (2)