Ραβανί απλό, πεντανόστιμο, αφράτο

Bαθμολογία: 4.8393
       
 
56 ψήφοι
,

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι η βασική με μικρές αλλαγές της μητέρας μου στην εκτέλεση οι οποίες όμως το κάνουν πολύ πιο αφράτο και φροντίζουν να το απογειώσουν... Σίγουρα όλοι όσοι θα το δοκιμάσουν θα εντιπωσιαστούν το εγγυώμαι!!!!Καλή απόλαυση!!!!!

Ραβανί απλό, πεντανόστιμο, αφράτο
photo: Despina Amarantidou

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)

για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • φλούδα από ένα λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ραβανί - Σάμαλι
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 20 άτομα
Κόστος:
(26 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(27 ψήφοι)
Προετοιμασία: 22' (22 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (21 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αρχικά τακτοποιούμε τα υλικά μας, δηλαδή, σε ένα μπόλ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε το σιμιγδάλι με το αλέυρι το μπεικιν και τις βανίλιες και σε άλλο ένα μπόλ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο.
  2. Στη συνέχεια χτύπαμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και αφήνουμε το μπόλ στην άκρη.
  3. Έπειτα χτυπάμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη με το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και μετά προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες.
  4. Τέλος ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα μας μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πλήρως.
  5. Λαδώνουμε λίγο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμόυς στο πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.
  6. Για το σιρόπι τώρα βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 5' και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα για να τραβήξει τα υγρά και το σιροπίαζουμε κατα μήκος με τη σειρά χωρίς να αφήνουμε ασιρόπιαστα σημεία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό αυτό συνοδεύεται τέλεια με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.

Ξέρουμε οτι η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν παίρνουμε λίγη με ένα κουτάλι και δεν πέφτει από αυτο. Πρέπει να ανακατευτεί κάλα η μαρέγκα με το μίγμα γιατι αλλιώς μένουν άσπρα σημαδάκια στο γλυκό μετά το ψήσιμο. Αν η μαρέγκα σας έχει νερουλίασει λίγο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε δεν πειράζει συμβαίνει συνήθως, ρίξτε όλο το υλικό στο μίγμα.

Αν δεν τραβήξει αμέσως το σιρόπι μην τρομάξετε απλά δώστε του το χρόνο του.

Αν βαρίεστε να κάνετε αυτη τη διαδικασία ριξτε απλά όλα τα υλικά μαζι σε ένα μπόλ και ανακατέψτε τα με το μίξερ, θα βγεί το ίδιο νόστιμο αλλά όχι τόσο αφράτο όσο με αυτη την εκτέλεση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μέγεθος ταψιού θέλετε. Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο λεπτό. Όσο πιο μικρό τόσο πιο παχύ και σίγουρα θα θέλει και περισσότερο ψήσιμο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Σχετικές συνταγές

    88 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nanat, 30-12-12  
    Μου κινησες την περιεργεια με αυτη τη συνταγη! ΘΑ τη δοκιμασω οπωσδηποτε!
    #
    Σχόλιο από econartemis, 4-1-13  
    ειναι τοσο ευκολη γρηγορη και νοστιμη που θα εντυπωσιαστεις και θα εντυπωσιασεις με το αποτελεσμα περιμενω να μου πεις πως σου φανηκε!!!
    #
    Σχόλιο από Despina Amarantidou, 20-1-13  
    Είναι από τα πιό πετυχημένα ρεβανί που έχω φτιάξει. Με πολύ καλές αναλογίες και εξαιρετικό αποτέλεσμα στο σύνολο! Ευχαριστώ econartenis για την ολοκληρωμένη συνταγή και τις σωστές οδηγίες.
    #
    Σχόλιο από econartemis, 28-1-13  
    euxaristw polu Despina gia ta phirounakia sou !!! sugnwmi pou den grafw me ellhnikous xarakthres alla exw ena provlhmataki ston upologisth!!!!kales dhmiourgies!!!!
    #
    Σχόλιο από econartemis, 12-4-13  
    μετά από απαίτηση των φίλων να συνοδευτεί ενας αγωνας μπασκετ με αυτό το γλυκό πως να τους το αρνηθείς????αλλη μια μέρα λοιπόν ξεκινά με άρωμα ραβανί!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Πόπη..., 9-7-13  
    #
    Σχόλιο από econartemis, 22-7-13  
    αν ακι καθυστερημενα σε ευχαριστω πολυ Πόπη μου για τα πηρουνακια σου!!! :)
    #
    Σχόλιο από july88, 2-12-13  
    πολύ αφράτο και νόστιμο. Λίγο το σιρόπι μου "κάθισε" αλλά κανένα πρόβλημα
    #
    Σχόλιο από econartemis, 3-12-13  
    Ευχαριστώ πολύ july88 για τα πηρουνάκια σου!!!το σιροπάκι σου ίσως ήθελε λίγο ακόμα βράσιμο για την ένταση της δικιά σου της κουζίνας!!!!είναι χρονομετρημένο σε κεραμική εστία για τα 5'!!!ευχαριστώ πολύ και για την φωτογραφία σου!!!να περνας τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από zimaroulis, 22-1-14  
    Αν αντί για γιαούρτι βάλω γιαούρτι???
    #
    Σχόλιο από olga01, 12-2-14  
    συνχαρητηρια για την συνταγή...
    επειδή με την ζαχαροπλαστική δεν τα εχω καλα ειπα να δοκιμασω αυτή που μου φανηκε ευκολη και οντως βγηκε απιθανο και παλι μπραβο
    #
    Σχόλιο από econartemis, 13-2-14  
    zlmaroulls ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πηρουνάκια σου...μη με κοροιδέψεις αλλά δεν καταλάβα το λογοπαίγνιο σου!!!χαχαχαχα!!ελπίζω να απόλαυσες το ραβανί και συγνώμη για την αργοπορημένη απάντησή μου.
    #
    Σχόλιο από econartemis, 13-2-14  
    olga01 ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πηρουνάκια σου!!!αυτό είναι το μόνο γλυκό που φτιάχνω χωρις αποτυχία οπότε σε νιώθω!!!
    #
    Σχόλιο από fanoulini, 16-4-14  
    ερωτησουλα..αντι για ηλιελαιο μπορω ν βαλω βουτυρο η ελαιολαδο..?? ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από econartemis, 22-4-14  
    χίλια συγνώμη για την καθυστέρηση fanoulini και όσο σκέφτομαι οτι θα ήθελες να την κάνεις τη συνταγή στις γιορτές ντρέπομαι πολύ!!!!δεν έχω δοκιμάσει τη συνταγή με βούτυρο ή με ελαιόλαδο....σίγουρα θα βγεί πιο βαριά με αυτά!!!Πάντως το ηλιέλαιο δεν είναι και ακριβό σου μένει και για άλλες φορές να ξανά φτιάξεις και σίγουρα θα είναι πιο αφράτο και ελαφρύ!!!!παρα την αργοπορία μου για την απάντηση ελπίζω να το έφτιαξες το ραβανί και να σου άρεσε!!!!
    #
    Σχόλιο από arwma_kouzinas, 1-6-14  
    apla lita kai aperita 5 piroynia gia to poio swsto rabani!!!!! kanw auth thn syntagh ta teleytea 3 xronia kai opoios to dokimase apla zitise kialo!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ευστρα Α, 29-6-14  
    #
    Σχόλιο από xrusorfanou, 1-11-14  
    Απλά υπέροχο!!Απλό,γρήγορο,εύκολο και πεντανόστιμο χωρίς να λιγώνει με σωστές αναλογίες!
    #
    Σχόλιο από econartemis, 3-11-14  
    arwma_kouzinas, Ευστρα Α και xrusorfanou ευχαριστώ παρα παρα παρα πολύ για τα πηρουνάκια σας!!!!χαίρομαι τόσο πολύ που σας αρέσει και συγνώμη που δεν έχω σας έχω ευχαριστήσει τόσο καιρό αλλά ένεκεν οι υποχρεώσεις!!!καλά μαγειρέματα κορίτσια!!!!
    #
    Σχόλιο από Radikio, 8-11-14  
    Πολυ ωραία συνταγή και εύκολη.Βγήκε πολύ αφράτο και άρεσε σε όλους.Μόνο που χρειάστηκε ψήσιμο μισή ώρα μόνο.Ίσως έχει να κάνει με τον κάθε φούρνο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    84 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nanat, 30-12-12  
    Μου κινησες την περιεργεια με αυτη τη συνταγη! ΘΑ τη δοκιμασω οπωσδηποτε!
    #
    Σχόλιο από econartemis, 4-1-13  
    ειναι τοσο ευκολη γρηγορη και νοστιμη που θα εντυπωσιαστεις και θα εντυπωσιασεις με το αποτελεσμα περιμενω να μου πεις πως σου φανηκε!!!
    #
    Σχόλιο από Despina Amarantidou, 20-1-13  
    Είναι από τα πιό πετυχημένα ρεβανί που έχω φτιάξει. Με πολύ καλές αναλογίες και εξαιρετικό αποτέλεσμα στο σύνολο! Ευχαριστώ econartenis για την ολοκληρωμένη συνταγή και τις σωστές οδηγίες.
    #
    Σχόλιο από econartemis, 28-1-13  
    euxaristw polu Despina gia ta phirounakia sou !!! sugnwmi pou den grafw me ellhnikous xarakthres alla exw ena provlhmataki ston upologisth!!!!kales dhmiourgies!!!!
    #
    Σχόλιο από econartemis, 12-4-13  
    μετά από απαίτηση των φίλων να συνοδευτεί ενας αγωνας μπασκετ με αυτό το γλυκό πως να τους το αρνηθείς????αλλη μια μέρα λοιπόν ξεκινά με άρωμα ραβανί!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Πόπη..., 9-7-13  
    #
    Σχόλιο από econartemis, 22-7-13  
    αν ακι καθυστερημενα σε ευχαριστω πολυ Πόπη μου για τα πηρουνακια σου!!! :)
    #
    Σχόλιο από july88, 2-12-13  
    πολύ αφράτο και νόστιμο. Λίγο το σιρόπι μου "κάθισε" αλλά κανένα πρόβλημα
    #
    Σχόλιο από econartemis, 3-12-13  
    Ευχαριστώ πολύ july88 για τα πηρουνάκια σου!!!το σιροπάκι σου ίσως ήθελε λίγο ακόμα βράσιμο για την ένταση της δικιά σου της κουζίνας!!!!είναι χρονομετρημένο σε κεραμική εστία για τα 5'!!!ευχαριστώ πολύ και για την φωτογραφία σου!!!να περνας τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από zimaroulis, 22-1-14  
    Αν αντί για γιαούρτι βάλω γιαούρτι???
    #
    Σχόλιο από olga01, 12-2-14  
    συνχαρητηρια για την συνταγή...
    επειδή με την ζαχαροπλαστική δεν τα εχω καλα ειπα να δοκιμασω αυτή που μου φανηκε ευκολη και οντως βγηκε απιθανο και παλι μπραβο
    #
    Σχόλιο από econartemis, 13-2-14  
    zlmaroulls ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πηρουνάκια σου...μη με κοροιδέψεις αλλά δεν καταλάβα το λογοπαίγνιο σου!!!χαχαχαχα!!ελπίζω να απόλαυσες το ραβανί και συγνώμη για την αργοπορημένη απάντησή μου.
    #
    Σχόλιο από econartemis, 13-2-14  
    olga01 ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πηρουνάκια σου!!!αυτό είναι το μόνο γλυκό που φτιάχνω χωρις αποτυχία οπότε σε νιώθω!!!
    #
    Σχόλιο από fanoulini, 16-4-14  
    ερωτησουλα..αντι για ηλιελαιο μπορω ν βαλω βουτυρο η ελαιολαδο..?? ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από econartemis, 22-4-14  
    χίλια συγνώμη για την καθυστέρηση fanoulini και όσο σκέφτομαι οτι θα ήθελες να την κάνεις τη συνταγή στις γιορτές ντρέπομαι πολύ!!!!δεν έχω δοκιμάσει τη συνταγή με βούτυρο ή με ελαιόλαδο....σίγουρα θα βγεί πιο βαριά με αυτά!!!Πάντως το ηλιέλαιο δεν είναι και ακριβό σου μένει και για άλλες φορές να ξανά φτιάξεις και σίγουρα θα είναι πιο αφράτο και ελαφρύ!!!!παρα την αργοπορία μου για την απάντηση ελπίζω να το έφτιαξες το ραβανί και να σου άρεσε!!!!
    #
    Σχόλιο από arwma_kouzinas, 1-6-14  
    apla lita kai aperita 5 piroynia gia to poio swsto rabani!!!!! kanw auth thn syntagh ta teleytea 3 xronia kai opoios to dokimase apla zitise kialo!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ευστρα Α, 29-6-14  
    #
    Σχόλιο από xrusorfanou, 1-11-14  
    Απλά υπέροχο!!Απλό,γρήγορο,εύκολο και πεντανόστιμο χωρίς να λιγώνει με σωστές αναλογίες!
    #
    Σχόλιο από econartemis, 3-11-14  
    arwma_kouzinas, Ευστρα Α και xrusorfanou ευχαριστώ παρα παρα παρα πολύ για τα πηρουνάκια σας!!!!χαίρομαι τόσο πολύ που σας αρέσει και συγνώμη που δεν έχω σας έχω ευχαριστήσει τόσο καιρό αλλά ένεκεν οι υποχρεώσεις!!!καλά μαγειρέματα κορίτσια!!!!
    #
    Σχόλιο από Radikio, 8-11-14  
    Πολυ ωραία συνταγή και εύκολη.Βγήκε πολύ αφράτο και άρεσε σε όλους.Μόνο που χρειάστηκε ψήσιμο μισή ώρα μόνο.Ίσως έχει να κάνει με τον κάθε φούρνο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από NasosTrik, 9-11-14  
    Εξαιρετική η συνταγή. Την έφτιαξα και αρεσε σε μέγιστο βαθμό. Μια ερωτησουλα. Πως θα ξεκολλήσει εύκολα; Γιατι δεν μπόρεσα εύκολα και αρκετά κομμάτια μου χάλασαν.
    #
    Σχόλιο από econartemis, 10-11-14  
    πόσο πολυ χαίρομαι που σας άρεσε παιδιά!!!ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια!!!Radlklo όντως εξαρτάται το ψήσιμο από το φούρνο!!!NasosTrlk εγώ πάντα λαδώνω καλά με ηλιέλαιο το ταψί πριν προσθέσω μείγμα και δε μου έχει κολλήσει ποτέ ούτε σε μεταλλικό ταψί ούτε σε πυρέξ που το βάζω,δεν ξέρω τι άλλο να κάνεις για να μη σου κολλάει γτ δεν μου έχει τύχει!!!
    #
    Σχόλιο από Christine Vlotaros, 26-1-15  
    Otan hsyntagies lene yia ena kesedaki yiaourti poso einai se coupa edo sto kanada den exoume auto to mayiethos.
    #
    Σχόλιο από Nico.k, 18-8-15  
    Συνταγή για σιρόπι με μέλι αντί για ζάχαρη υπάρχει;!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μυρωδάτα πορτοκάλια παντού
    Τα πορτοκάλια είναι σίγουρα το φρούτο που πρωταγων...
    Κι αλλού να υπάρχουν πορτοκαλιές εμείς τρώμε πορτοκάλια..
    Στην ερώτηση «ποιο φρούτο είναι πλούσιο σε βιτα...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκα!
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της Lenakistathakos66
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 138 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της Broutos
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της zoikoutel
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της geohair