κύρια φωτογραφία συνταγής Ραβανί απλό, πεντανόστιμο, αφράτο
econartemis
econartemis @cook_8489396

Η συνταγή αυτή είναι η βασική με μικρές αλλαγές της μητέρας μου στην εκτέλεση οι οποίες όμως το κάνουν πολύ πιο αφράτο και φροντίζουν να το απογειώσουν... Σίγουρα όλοι όσοι θα το δοκιμάσουν θα εντιπωσιαστούν το εγγυώμαι!!!!Καλή απόλαυση!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό αυτό συνοδεύεται τέλεια με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.Ξέρουμε οτι η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν παίρνουμε λίγη με ένα κουτάλι και δεν πέφτει από αυτο. Πρέπει να ανακατευτεί κάλα η μαρέγκα με το μίγμα γιατι αλλιώς μένουν άσπρα σημαδάκια στο γλυκό μετά το ψήσιμο. Αν η μαρέγκα σας έχει νερουλίασει λίγο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε δεν πειράζει συμβαίνει συνήθως, ρίξτε όλο το υλικό στο μίγμα.Αν δεν τραβήξει αμέσως το σιρόπι μην τρομάξετε απλά δώστε του το χρόνο του.Αν βαρίεστε να κάνετε αυτη τη διαδικασία ριξτε απλά όλα τα υλικά μαζι σε ένα μπόλ και ανακατέψτε τα με το μίξερ, θα βγεί το ίδιο νόστιμο αλλά όχι τόσο αφράτο όσο με αυτη την εκτέλεση.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μέγεθος ταψιού θέλετε. Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο λεπτό. Όσο πιο μικρό τόσο πιο παχύ και σίγουρα θα θέλει και περισσότερο ψήσιμο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

44 Minutes
20 άτομα
  1. 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  2. 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  4. 1 φλιτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
  5. 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
  6. 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  7. 3 βανίλιες
  8. ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
  9. για το σιρόπι
  10. 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  11. 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  12. φλούδα από ένα λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά τακτοποιούμε τα υλικά μας, δηλαδή, σε ένα μπόλ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε το σιμιγδάλι με το αλέυρι το μπεικιν και τις βανίλιες και σε άλλο ένα μπόλ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο.

  2. 2

    Στη συνέχεια χτύπαμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και αφήνουμε το μπόλ στην άκρη.

  3. 3

    Έπειτα χτυπάμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη με το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και μετά προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα μας μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πλήρως.

  5. 5

    Λαδώνουμε λίγο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμόυς στο πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.

  6. 6

    Για το σιρόπι τώρα βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 5' και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  7. 7

    Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα για να τραβήξει τα υγρά και το σιροπίαζουμε κατα μήκος με τη σειρά χωρίς να αφήνουμε ασιρόπιαστα σημεία.

Σχόλια (92)

Εύη  Πανοπούλου
Εύη Πανοπούλου @cook_19851657
Τι κάνει το γιαούρτι στο γλυκό αυτό ; μπορώ να το παραλείψω ; αν ναι, πρέπει να βάλω κάτι άλλο ; π.χ. γάλα ;

Από

econartemis
econartemis @cook_8489396
στις