marytsilo
marytsilo @marytsilo
,ΕΛΛΑΔΑ

Αφράτο και γευστικό,το πιο ωραίο γλυκό με ινδοκάρυδο που έχω δοκιμάσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση σε ένα μικρότερο ταψάκι. Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια καλή κυρία και είναι σίγουρη η επιτυχία αν ακολουθήσετε τις οδηγίες σωστά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
  1. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  2. 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
  3. 1 φλιτζάνι βούτυρο ή φυτίνη
  4. 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1 φλιτζάνι ινδική καρύδα
  6. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  7. 2 βανίλιες
  8. Για το σιρόπι
  9. 2 κούπες νερό
  10. 1 1/2 κούπες ζάχαρη
  11. 1/2 λεμόνι το χυμό του

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Μετά ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ινδοκάρυδο.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.

  4. 4

    Ανακατεύουμε το μπέικιν στ αλεύρι και κοσκινίζοντας το ρίχνουμε σιγά σιγά.

  5. 5

    Το βάζουμε σε ένα ταψάκι 35 εκ. καλά βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40'.

  6. 6

    Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 5' να σταθεί.

  7. 7

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι για 5'.

  8. 8

    Κόβουμε το γλυκό προσεκτικά σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και αρχίζουμε να σιροπιάζουμε μια μια κουταλιά έως ότου τελειώσει το σιρόπι.

  9. 9

    Το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και μετά βγάζουμε τα κομμάτια σε πιατέλα.Μπορουμε να το διακοσμήσουμε με ινδική καρύδα από πάνω καθώς επίσης και σοκολάτα.

  10. 10

    Διατηρήστε το σκεπασμένο για να μη στεγνώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

valantissub
valantissub @cook_8502223
Τέλειο!!!!Τόσο αφράτο,τόσο γευστικό και σιροπιαστό όσο πρέπει.Τέλειες αναλογιές.

Από

marytsilo
marytsilo @marytsilo
στις
,ΕΛΛΑΔΑ