Ραβανί με ινδική καρύδα
Αφράτο και γευστικό,το πιο ωραίο γλυκό με ινδοκάρυδο που έχω δοκιμάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση σε ένα μικρότερο ταψάκι. Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε μια καλή κυρία και είναι σίγουρη η επιτυχία αν ακολουθήσετε τις οδηγίες σωστά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
-
2
Μετά ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ινδοκάρυδο.
-
3
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
-
4
Ανακατεύουμε το μπέικιν στ αλεύρι και κοσκινίζοντας το ρίχνουμε σιγά σιγά.
-
5
Το βάζουμε σε ένα ταψάκι 35 εκ. καλά βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40'.
-
6
Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 5' να σταθεί.
-
7
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι για 5'.
-
8
Κόβουμε το γλυκό προσεκτικά σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και αρχίζουμε να σιροπιάζουμε μια μια κουταλιά έως ότου τελειώσει το σιρόπι.
-
9
Το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και μετά βγάζουμε τα κομμάτια σε πιατέλα.Μπορουμε να το διακοσμήσουμε με ινδική καρύδα από πάνω καθώς επίσης και σοκολάτα.
-
10
Διατηρήστε το σκεπασμένο για να μη στεγνώσει.
Σχόλια (5)