Ραβανί με ινδοκάρυδο
Είναι μια πολύ ωραία και νόστιμη ελαφρια συνταγή που την φτιάχνω σε γιορτες για να κεράσω ή όταν καλώ κόσμο στο σπίτι για καφέ. Απο το βιβλίο της Αλεξίας Αλεξιάδου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι απο το βιβλίο της Αλεξίας Αλέξιάδου realfood,απλά προσθέτω όλο το μπέκιν εγώ και διακοσμώ με σαντυγή και φυστίκια που του πάει πολύ, επίσης βάζω 1 κούπα ζάχαρη και θεωρώ οτι είναι καλό, μπορώ να βάλω και παραπάνω (2 κούπες) αλλά θα βγαίνει πολύ γλυκιά αυτό είναι ανάλογα με τα γούστα!
Υλικά
-
1 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
-
1 1/2 κούπα φαρίνα
-
1 μπέικιν
-
1 κούπα ζάχαρη
-
2/3 κούπας μαργαρίνη
-
3 αυγά
-
2/3 κούπας γάλα
-
2 βανίλιες
-
Για το σιρόπι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
-
λίγο χυμό λεμονιού
-
Για το γαρνίρισμα
-
σαντυγί
-
τριμμένα φυστίκια αιγίνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω όλα τα στερεά υλικά μαζι, αλεύρι, μπέικιν, ινδοκάρυδο και βανίλιες.
-
2
Σ'ένα άλλο μπόλ, χτυπάω τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και αφού αφρατέψουν ρίχνω ένα-ένα τ'αυγά.
-
3
Έχω τα δύο μπόλ με τα μείγματα και τη μια κούπα με το γάλα, έτσι ρίχνω εναλλάξ μέσα στο μπόλ (με τη μαργαρίνη τη ζάχαρη και τ'αυγά) λίγο γάλα και λίγο απο το μείγμα με τα στερεά υλικά και πάλι εναλλάξ, ανακατεύω ταυτόχρονα νε μιασπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα μου.
-
4
Αδειάζω σε ένα τσέρκι 22 εκ.
-
5
Και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμους πάνω-κάτω φούρνο για 1 ώρα.
-
6
Ετοιμάζω και το σιρόπι ετσι ώστε να είναι χλιαρό μόλις ψηθεί το γλυκό μου και να το περιχύσω όλο σιγά-σιγά με μια κουτάλα (ίσως να μην χρειαστεί όλο το σιρόπι), αφήνω 1 νύχτα να ποτήσει το σιρόπι.
-
7
Το ξεφορμάρω
-
8
Και διακοσμώ με σαντυγί και φυστίκια αιγίνης.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)