ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
,greece

Ραβανί που μοιάζει και με πορτοκαλόπιτα, με καταπληκτική γεύση και πανεύκολο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με ένα ρόζο σαντιγύ στο κέντρο ή μια μπάλα παγωτό βανίλια δίπλα.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
Ενα μεγάλο πυρέξ
  1. 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  2. 1 κούπα ζάχαρη
  3. 1 κούπα χονδρό σιμιγδάλι
  4. 1 κούπα φαρινάπ
  5. 1 κούπα μαργαρίνη
  6. 1 βανίλια
  7. 1 κουταλάκι σόδα φαγητού
  8. 2 πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα)
  9. Σιρόπι
  10. 3 κούπες ζάχαρη
  11. 3 κούπες νερό
  12. 2 κ.σ. μέλι
  13. φλούδες από μισό λεμόνι
  14. 1 ξυλάκι κανέλας
  15. 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ τα 3 πρώτα υλικά της συνταγής, σκεπάζουμε κι αφήνουμε 1 ώρα, για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

  2. 2

    Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υγρά της συνταγής, ανακατευοντας με κουτάλι να ομογενοποιηθούν καλά.

  3. 3

    Τη σόδα τη διαλύουμε στο χυμό.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε το φαρινάπ και τη βανίλια.

  5. 5

    Αδειάζουμε σε 28-30 νούμερο πυρέξ και ψήνουμε στους 180* στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για 40 λεπτά.

  6. 6

    Αμέσως φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το λικέρ, το οποίο προσθέτουμε αφού σβήσουμε το μάτι. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  7. 7

    Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και μετά το σιροπιάζουμε με κουτάλι της σούπας λίγο λίγο.

Αντιδράσεις

Από

ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
στις
,greece
Λατρεύω τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.Με ξεκουράζει,μου δίνει ενέργεια,με κάνει να νιώθω χρήσιμη και δημιουργική και γενικά είναι το αποτελεσματικότερο αντικαταθληπτικό αν το αγαπάς αυτό που κάνεις.
Δες περισσότερα