Ραβανί με πορτοκάλι και γιαούρτι
Ραβανί που μοιάζει και με πορτοκαλόπιτα, με καταπληκτική γεύση και πανεύκολο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται με ένα ρόζο σαντιγύ στο κέντρο ή μια μπάλα παγωτό βανίλια δίπλα.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα-βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ τα 3 πρώτα υλικά της συνταγής, σκεπάζουμε κι αφήνουμε 1 ώρα, για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
-
2
Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υγρά της συνταγής, ανακατευοντας με κουτάλι να ομογενοποιηθούν καλά.
-
3
Τη σόδα τη διαλύουμε στο χυμό.
-
4
Τέλος προσθέτουμε το φαρινάπ και τη βανίλια.
-
5
Αδειάζουμε σε 28-30 νούμερο πυρέξ και ψήνουμε στους 180* στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για 40 λεπτά.
-
6
Αμέσως φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το λικέρ, το οποίο προσθέτουμε αφού σβήσουμε το μάτι. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
7
Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και μετά το σιροπιάζουμε με κουτάλι της σούπας λίγο λίγο.
Σχόλια (27)