Ραβανί με ροδάκινο
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλουμε το σερβίρουμε με μπάλα παγωτού βανίλια ή καϊμάκι κατά προτίμηση. Συνταγή από την όμορφή Νάουσα μας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνέχεια και μετά προσθέτουμε το μπεικιν πάουντερ με το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
-
2
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το μείγμα. Το ισιώνουμε καλά και αραδιάζουμε κομμένες τις φέτες ροδάκινα.
-
3
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει.
-
5
Βράζουμε το ζουμί του ροδάκινου με 100 γρ.ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και το χυμό μισού λεμονιού. Μόλις πάρει 2- 3 βράσεις, το κατεβάζουμε και περιχύνουμε το κρύο ραβανί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)