κύρια φωτογραφία συνταγής Ραβανί με ροδάκινο
Γωγώ !!!!!
Γωγώ !!!!! @manioula
,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν θέλουμε το σερβίρουμε με μπάλα παγωτού βανίλια ή καϊμάκι κατά προτίμηση. Συνταγή από την όμορφή Νάουσα μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 250 γρ. ζάχαρη
  2. 320 γρ. βούτυρο
  3. 320 γρ. αλεύρι
  4. 1 μεγάλο βάζο κομπόστα ροδάκινο
  5. 3 κουτ.τσαγιού μπεικιν πάουντερ
  6. Σιρόπι
  7. Το ζουμί της κομπόστας
  8. 100 γρ. ζάχαρη
  9. 1 ποτήρι νερό
  10. 1/2 λεμόνι χυμό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνέχεια και μετά προσθέτουμε το μπεικιν πάουντερ με το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

  2. 2

     Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το μείγμα. Το ισιώνουμε καλά και αραδιάζουμε κομμένες τις φέτες ροδάκινα.

  3. 3

     Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

  4. 4

    Το αφήνουμε να κρυώσει.

  5. 5

    Βράζουμε το ζουμί του ροδάκινου με 100 γρ.ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και το χυμό μισού λεμονιού. Μόλις πάρει 2- 3 βράσεις, το κατεβάζουμε και περιχύνουμε το κρύο ραβανί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

chocomaria
chocomaria @chocomaria
Αν και είμαι από την Νάουσα και κάνω συνεχώς ρεβανί, πρώτη φορά είδα τέτοιο ρεβανί φαίνεται πολύ ενδιαφέρον θα το δοκιμάσω και θα σου δώδω τα πιρουνάκια.

Από

Γωγώ !!!!!
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
την αγαπώ πάρα πολύ!!!! η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική είναι μοναδική !!!! αλλά και την αλμυρή μαγειρική!!!!!
Δες περισσότερα