Ραβανί Μελαχρινό
Αν και το ραβανί που όλοι γνωρίζουμε είναι λευκό εγώ θα σας προτείνω μία λίγο διαφορετική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το σερβίρετε με μία μπάλα βανίλια παγωτό. Το μυστικό για το σκούρο χρώμα που θα έχει πάρει το Ραβανί είναι η κανέλα και το καβουρντισμένο αμύγδαλο. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
1φλ. τσαγιού αλεύρι σκληρό
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. βούτυρο
-
1 φλ. βούτυρο γάλακτος
-
5 αυγά
-
3 βανίλιες
-
1 κ.γ. σόδα
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
-
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
-
ξύσμα ενός μέτριου πορτοκαλιού
-
0.5 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
-
1 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα
-
Για το σιρόπι
-
3 1/2 φλ. ζάχαρη
-
3 φλ. νερό
-
1 φλούδα πορτοκαλιού
-
χυμό από το πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο. Σ ένα μπολ βάζουμε μόνο τους κρόκους από τ' αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
-
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουτερ, την σόδα, τις βανίλιες, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μπολ με το βούτυρο.
-
3
Ρίχνουμε και το κονιάκ ανακατεύουμε λίγο. Χτυπάμε ξεχωριστά τ' ασπράδια μαρέγκα και την ρίχνουμε στο μείγμα.
-
4
Στο τέλος προσθέτουμε τα καβουρντισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα ανακατεύοντας ελαφριά.
-
5
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
-
6
Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσει.
-
7
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα από το πορτοκάλι και το χυμό για 5 λεπτά (μέχρι δηλαδή να δέσει το σιρόπι).
-
8
Όταν έχει μισοκρυώσει το ραβανί ρίχνουμε με μία κουτάλα το ζεστό σιρόπι να ποτίσει όλο το γλυκό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια