Ραβανί Σαλονικιό
Ραβανί παντός καιρού. Έυκολο και νόστιμο. Σιμιγδαλένιο και σοροπιασμένο. Το γλυκό μπορείτε άν θέλετε, να το σερβίρετε και με παγωτό καιμάκι ή βανίλια ή με σαντυγή πασπαλισμένο με ελάχιστη κανέλα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέυουμε σε μια λεκάνη το αλέυρι, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, την σόδα και το μπέικιν.
-
2
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
-
3
Σε μια μεγάλη λεκάνη, χτυπάμε το βιτάμ να ασπρίσει και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη,το γιαούρτι και τους κρόκους απο τα αυγά.
-
4
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
-
5
Προσθέτουμε στην λεκάνη με τη μαργαρίνη, το μείγμα με το αλέυρι. Ανακατέυουμε και προσθέτουμε και την μαρέγκα.
-
6
Βουτυρώνουμε ένα ταψί τις αρεσκείας μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει,περίπου 45 λεπτά.
-
8
Για το σιρόπι, βράζουμε όλα μαζί τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
-
9
Σιροπιάζουμε το γλυκό μας χλιαρό, με το ζεστό σιρόπι μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)