dimzoozoo
dimzoozoo @cook_8450330
ΛΑΡΙΣΑ

Ένα ραβανί ξεχωριστό, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Και λέω ξεχωριστό, γιατί δεν μυρίζει καθόλου το αυγό που περιέχει μέσα.

Recipe by dimzoozoo

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

31 Minutes
25 με 30 κομμάτια περίπου
  1. 1 κούπα ζάχαρη
  2. 1 κούπα αλεύρι
  3. 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  4. χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  5. 1 μπέικιν πάουντερ
  6. 2 βανίλιες
  7. Για το σιρόπι
  8. 2 1/2 κούπες νερό
  9. 2 κούπες ζάχαρη
  10. 1 κουταλιά βιτάμ
  11. 1 κούπα γάλα (για το τέλος)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το χυμό με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το μπέικιν.

  3. 3

    Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

  4. 4

    Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού (είτε είναι σε θερμοκρασία δωματίου, είτε από το ψυγείο). Εγώ το είχα βγάλει από το ψυγείο περίπου ένα τέταρτο πριν βγάλω το γλυκό από το φούρνο.

  5. 5

    Τέλος, το σιρόπι το ρίχνουμε κατευθείαν μετά το γάλα. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (198)

Dimitra Perakaki
Dimitra Perakaki @cook_dim1515
Την έχω φτιάξει πολλές φορές αυτήν την συνταγή και πάντα πετυχενει μόνο που εγώ βάζω και τριμμένη καρύδα μέσα και από πάνω.Ευχαριστουμε είναι τέλειο το γλυκό σου!!!

Από

dimzoozoo
dimzoozoo @cook_8450330
στις
ΛΑΡΙΣΑ
[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl5.glitter-graphics.net/pub/407/407945f5ny30kpdq.gif[/img][/url]
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε