Ραβανί
Λίγα μυστικά ακόμα
ΚΡΥΟ ΓΛΥΚΟ - ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΟΠΙ!!! Αφού ρίξουμε το σιρόπι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και περιμένουμε να κρυώσει έτσι. Αν το ταψί δεν είναι αντικολητικό βάζουμε ή λίγο αλεύρι κάτω ή λίγο βούτυρο.
Υλικά
-
5 αυγά
-
1.5 ποτήρι ζάχαρη
-
2 ποτήρια αλεύρι
-
2 μικρά γιαούρτια με πέτσα
-
0.5 κουταλάκι του γλυκού σόδα
-
1 φακελάκι μπέϊκιν
-
1.5 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
6 ποτήρια νερό
-
6 ποτήρια ζάχαρι
-
2 βανίλιες
-
0.5 λεμόνι και λίγο παραπάνω
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε τα γιαούρτια χωρίς την πέτσα και χτυπάμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι την σόδα και το μπέϊκιν και στο τέλος το σιμιγδάλι.
-
2
Το ρίχνουμε σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε περίπου για 40΄ στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)