Ραβιόλες
Κυπριακή συνταγή με χαλούμι
Λίγα μυστικά ακόμα
Εκτός από βραστές αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε μερικές και να τις ψήσουμε ή σε καυτό λάδι ή στο φούρνο. Γίνονται σαν τυροπιτάκια.Επίσης αν γίνουν περισσότερες απο αυτές που χρειάζεστε, μπορείτε να τις βάλετε σε δισκάκι στην κατάψυξη και να τις χρησιμοποιήσετε αλλη φορά.
Υλικά
-
ΖΥΜΗ
-
500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1-2 κ.γ λάδι
-
νερό όσο πάρει..μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
-
ΓΕΜΙΣΗ
-
1 χαλούμι τριμένο
-
1 κ.γ. διόσμο ξερό
-
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
-
Ζωμό από κοτόπουλο ή ένα κύβο κότας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
-
2
Φτιάχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε λεπτο φύλλο κόβοντας μακρόστενες λωρίδες.
-
3
Τοποθετούμε ένα κουταλάκι απο τη γέμιση και κλείνουμε σε τετράγωνο σχήμα κόβοντας με το μαχαιράκι γύρω γύρω. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουνε σε σχήμα μισοφέγγαρου κόβοντας με ποτήρι όπως κάνουμε για διαφορα μπουρεκάκια.
-
4
Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νέρο με λίγο αλάτι (όπως και για μακαρόνια) και ρίχνουμε μια μια τη ραβιόλα μέσα να ψηθούν (περίπου 10 λεπτά ψήσιμο)
-
5
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χαλούμι.
Σχόλια (9)