Pandi
Pandi @cook_8464106
Rethymno,Greece

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, γι΄αυτούς που αγαπούν την γεύση και το άρωμα του ξυδιού, αλλά και γι' αυτούς που ψάχνουν πως να κάνουν τα χόρτα νοστιμότερα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε εκτός από ραδίκια να βάλουμε και άλλα χόρτα, όμως με τα ραδίκια γίνεται πάρα πολύ νόστιμο.Συνοδεύει πάρα πολύ ωραία πατάτες τηγανιτές, βραστά αυγά, ψάρι τηγανιτό και τυρί.Η ποσότητα του ξυδιού μπορεί να αλλάξει ανάλογα τα γούστα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 μεγάλο πιάτο ραδίκια (καθαρισμένα και βρασμένα)
  2. 1 κρεμμύδι ξερό
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. λίγο λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Έχουμε πλύνει και βράσει τα ραδίκια (όπως κάνουμε συνήθως). Τα στραγγίζουμε, αλλά προσέχουμε να κρατήσουν λίγη υγρασία, και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  3. 3

    Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα (περίπου 2 κ.σ., εκτός και αν το θέλουμε πιο λαδερό), το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.

  4. 4

    Αφού τσιγαριστούν λιγάκι, ρίχνουμε τα χόρτα και ανακατέβουμε συνεχώς.

  5. 5

    Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατέβουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

  6. 6

    Μόλις εξατμιστούν, τα σβήνουμε με το ξύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 1 της κουζίνας).

  7. 7

    Ανακατέβουμε συχνά μέχρι να εξατμιστεί όλο το ξύδι και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Από

Pandi
Pandi @cook_8464106
στις
Rethymno,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα