Raita - Ντιπ με κρεμμύδι και ντομάτα
To raita, είναι ένα συνοδευτικό της ινδικής κουζίνας. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ώς ένα ντιπ με βάση το γιαούρτι, αρωματισμένο με μπαχαρικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Chaat MasalaΆλλο ένα μίγμα μπαχαρικών απο την Ινδική κουζίνα. Αρωματικό και ελαφρώς γλυκόξυνο, λόγο του μάνγκο που περιέχει. Νομίζω πως ήταν μια πολύ δυνατή και δροσερή εμπειρία, συνοδευόμενο απο πάπαντομ.
Υλικά
-
200-250 γρ. Γιαούρτι (πλήρες)
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 μικρή ντοματα
-
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
-
1/2 κ.γ. Chaat Masala
-
1/4 φλ. γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα έως ότου μαλακώσει το γιαούρτι.
-
2
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το κρεμύδι και τη ντομάτα, τα οποία τα προσθέτουμε στο μίγμα του γιαουρτιού.
-
3
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι και σερβίρουμε, γαρνίροντας με μια όμορφη φουντίτσα απο κόλιανδρο ή μαιντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)