κύρια φωτογραφία συνταγής Raita - Ντιπ με κρεμμύδι και ντομάτα
gerolykos
gerolykos @cook_8460610
,

To raita, είναι ένα συνοδευτικό της ινδικής κουζίνας. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ώς ένα ντιπ με βάση το γιαούρτι, αρωματισμένο με μπαχαρικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Chaat MasalaΆλλο ένα μίγμα μπαχαρικών απο την Ινδική κουζίνα. Αρωματικό και ελαφρώς γλυκόξυνο, λόγο του μάνγκο που περιέχει. Νομίζω πως ήταν μια πολύ δυνατή και δροσερή εμπειρία, συνοδευόμενο απο πάπαντομ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 - 6 άτομα
  1. 200-250 γρ. Γιαούρτι (πλήρες)
  2. 1 μικρό κρεμμύδι
  3. 1 μικρή ντοματα
  4. Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  5. 1/2 κ.γ. Chaat Masala
  6. 1/4 φλ. γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα έως ότου μαλακώσει το γιαούρτι.

  2. 2

    Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το κρεμύδι και τη ντομάτα, τα οποία τα προσθέτουμε στο μίγμα του γιαουρτιού.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι και σερβίρουμε, γαρνίροντας με μια όμορφη φουντίτσα απο κόλιανδρο ή μαιντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

evdoba
evdoba @evdoba
gerolykos, βρίσκω ενιδαφέρουσα η συνταγή σου λόγω του μάγκο στο μπαχαρικό. Το πάπαντομ που προτείνεις τι είναι;

Από

gerolykos
gerolykos @cook_8460610
στις
,
Μου αρέσει η κουζίνα. Μπορώ να περνάω ώρες ατελείωτες να την κοιτάω.Η αλήθεια είναι πως όντως λατρέυω την ευγενή τέχνη της μαγειρικής. Όχι όμως πλέον σαν επάγγελμα, αλλά σαν μέσο. Μπορείς να φέρεις κοντά τους ανθρώπους, με κάτι τόσο απλό, όσο ένα Κυριακάτικο τραπέζι, στην ύπαιθρο, βραδάκι, με όμορφη μουσική και παρέα τις κόκκινες σπίθες απο τα ξύλα που σιγοψήνουν.
Δες περισσότερα