Ramen Noodles με φιλέτο κοτόπουλο πανέ
Ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό πιάτο με noodles που σερβίρεται με βάση ενα κρεατικό (συνήθως και ψαρικό), αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας και εμπλουτισμένο με κρεμυδάκια, αβοκάντο, αυγό και προαιρετικά καλαμποκι, μανιτάρια και διάφορα άλλα λαχανικά. Η σούπα στο Ramen φτιάχνεται γενικά απο ζωμό κοτόπουλου ή χοιρινού συνδιασμένη με αλάτι, σάλτσα σόγιας, σουσαμέλαιο, λίγη ζάχαρη και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.. Είναι δύσκολο να βρούμε τα αυθεντικά υλικά μιας ιαπωνικής συνταγή ramen γι' αυτό σας παρουσάζω μια δική μου εύκολη και γευστική παραλλαγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικό και μπαχαρικό της αρεσκείας σας
Υλικά
-
500 ml νερό
-
6 κ/σ σάλτσα σόγιας
-
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
-
3 σταγόνες tobasco
-
λίγο καρυ
-
1 σκελιδα σκορδο
-
λιγο πιπέρι
-
λίγο αλατι
-
7 κ/σ χυμο ντομάτας
-
2 πανεταρισμένα φιλέτα κοτόπουλο τηγανισμένα
-
2 βραστά αυγά
-
1 αβοκαντο κομμένο σε φέτες
-
φρέσκο πράσικο κρεμμυδακι
-
και φυσικά 500 γρ noodles αυγών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα την σάλτσα σόγιας, τον κύβο ζωμό κοτόπουλο, το tobasco, κάρυ, πιπέρι, αλάτι, το σκόρδο και το χυμό ντομάτας.
-
2
Μολις βράσει ρίχνουμε την σουπα σε ένα μεγάλο μπόλ σουρώνοντας την ώστε να μην έχει κατάλιπα.
-
3
Βράζουμε τα noodles για 3 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στη σούπα.
-
4
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το πράσινο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε σε μία πλευρά στη σούπα.
-
5
Κόβουμε σε κομμάτια το πανεταρισμένο φιλέτο κοτόπουλο αφου το τηγανίσουμε και το βαζουμε σε μια πλευρα της σούπας.
-
6
Προσθέτουμε και το αβοκάντο σε μια πλευρά.
-
7
Κόβουμε καθένα απο τα 2 βραστά αυγά σε 2 μερη και τα προσθέτουμε και αυτά.
-
8
Τέλος προσθέτουμε απο πάνω λιγη ρίγανη και το πιάτο είναι έτοιμο.
Σχόλια (9)
Οι σωστές αναλογίες θα ήταν 1.5-2 λίτρα νερό, 500 gr noodles και διπλάσια καρυκεύματα!