Rösti (Ελβετικό Ρούστι)

62 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
A:k
A:k @cook_8453692

Πατάτες τηγανητές, πρώτα βρασμένες και περασμένες στον τρίφτη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται ζεστό μόνο του ή σαν συνοδευτικό. Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί, ζαμπόν, ακόμα και 1-2 κουταλιές σούπας γάλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 άτομα
  1. 800 γρ. πατάτες βρασμένες από την προηγούμενη μέρα (Προσοχή οι πατάτες ωμές να είναι σκληρές).
  2. 1 κουτ. γλ. αλάτι
  3. 50 γρ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε από βραδύς.

  2. 2

    Την επόμενη μέρα τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τις αλατίζουμε ανά στρώσεις ενώ τις τρίβουμε.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το 1/3 του βουτύρου, το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.

  4. 4

    Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πατάμε με την σπάτουλα και τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

  5. 5

    Μαζεύουμε τις πατάτες από τα τοιχώματα του τηγανιού με την σπάτουλα γύρω-γύρω έτσι ώστε να κάνουμε χώρο και προσθέτουμε άλλο 1/3 του βουτύρου.

  6. 6

    Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί χρυσή κρούστα στη πλευρά που τηγανίζεται.

  7. 7

    Με τη βοήθεια του πιάτου αναποδογυρίζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο γύρω-γύρω και τηγανίζουμε ξεσκέπαστα για άλλα 10 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

A:k
A:k @cook_8453692
στις