Rösti (Ελβετικό Ρούστι)
Πατάτες τηγανητές, πρώτα βρασμένες και περασμένες στον τρίφτη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται ζεστό μόνο του ή σαν συνοδευτικό. Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί, ζαμπόν, ακόμα και 1-2 κουταλιές σούπας γάλα.
Υλικά
-
800 γρ. πατάτες βρασμένες από την προηγούμενη μέρα (Προσοχή οι πατάτες ωμές να είναι σκληρές).
-
1 κουτ. γλ. αλάτι
-
50 γρ. βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε από βραδύς.
-
2
Την επόμενη μέρα τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τις αλατίζουμε ανά στρώσεις ενώ τις τρίβουμε.
-
3
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το 1/3 του βουτύρου, το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.
-
4
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πατάμε με την σπάτουλα και τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
-
5
Μαζεύουμε τις πατάτες από τα τοιχώματα του τηγανιού με την σπάτουλα γύρω-γύρω έτσι ώστε να κάνουμε χώρο και προσθέτουμε άλλο 1/3 του βουτύρου.
-
6
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί χρυσή κρούστα στη πλευρά που τηγανίζεται.
-
7
Με τη βοήθεια του πιάτου αναποδογυρίζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο γύρω-γύρω και τηγανίζουμε ξεσκέπαστα για άλλα 10 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια