κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβανί με ινδοκάρυδο και σοκολάτα
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Από την εκπομπή "στην κουζίνα" με κάποιες δικές μου παραλαγές!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
1 ταψί 30 cm
  1. 250 γρ. βούτυρο
  2. 125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  3. 125 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  4. 200 γρ. γιαούρτι
  5. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  6. 1/2 φακελάκι μπέϊκιν
  7. 1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
  8. ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  9. 120 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  10. Για το σιρόπι
  11. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  12. 1 ποτήρι νερό
  13. 2 κουταλάκια χυμός λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά αβγά με βούτυρο να ασπρίσουν και να φουσκώσουν

  2. 2

    Σε μπωλ ανακατεύουμε σιμιγδάλι, γιαούρτι, ζάχαρη, καρύδα, μπέϊκιν, το χυμό πορτοκάλι, ξύσμα και σοκολάτα

  3. 3

    Προσθέτουμε το μείγμα αβγά-βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά

  4. 4

    Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών στο 2ο ράφι για περίπου 45΄

  6. 6

    Βράζουμε το σιρόπι

  7. 7

    Σιροπιάζουμε με ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι

  8. 8

    Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα τριμμένη

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

ansou
ansou @cook_8450472
Tη συγκεκριμενη συνταγη καπου την ειχε παρει το ματι μου,εννοω σε εντυπο,και ενω ειχα φαει τον τοπο,δεν την εβρισκα πουθενα.Να εισαι καλα και σ ευχαριστω πολυ...Θα τη φτιαξω το συντομοτερο και θα σου πω.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις