Ρεβανί με ινδοκάρυδο και σοκολάτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Από την εκπομπή "στην κουζίνα" με κάποιες δικές μου παραλαγές!
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο
-
4 αβγά
-
125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
125 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
-
200 γρ. γιαούρτι
-
1 φλ. ινδοκάρυδο
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
1/2 φακελάκι μπέϊκιν
-
1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
-
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
120 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
-
Για το σιρόπι
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
1 ποτήρι νερό
-
2 κουταλάκια χυμός λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά αβγά με βούτυρο να ασπρίσουν και να φουσκώσουν
-
2
Σε μπωλ ανακατεύουμε σιμιγδάλι, γιαούρτι, ζάχαρη, καρύδα, μπέϊκιν, το χυμό πορτοκάλι, ξύσμα και σοκολάτα
-
3
Προσθέτουμε το μείγμα αβγά-βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά
-
4
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών στο 2ο ράφι για περίπου 45΄
-
6
Βράζουμε το σιρόπι
-
7
Σιροπιάζουμε με ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι
-
8
Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα τριμμένη
Σχόλια (17)