κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβανί
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  2. 200 γρ. σιμιγδάλι ψίλο
  3. 300 γρ. ζάχαρη
  4. 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  5. 1 βανίλια
  6. Σιρόπι
  7. 2 κιλά ζάχαρη
  8. 2 λίτρα νέρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτύπαμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλέυρι, τη βανίλια, το μπείκιν, το χυμο και το ξύσμα απο το πορτοκάλι.

  2. 2

    Σε ενα στρόγγυλο τάψι 28 εκ αλείφουμε με βούτηρο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

  3. 3

    Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη μαζι με το νερό για 3 λεπτα.

  4. 4

    Μόλις βγάλουμε το ρεβανί απο το φούρνο το αφήνουμε να κρυώση και το κόβουμε, μετα το σιροπιάζουμε με καυτό σιροπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411
Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η συνταγή είναι επαγγελματική,γιατί οι ποσότητες μου φαίνονται αρκετά μεγάλες ή κάνω λάθος;

Από

χρηστος αλεξα
στις