Ρεβιθάδα από τη Σίφνο στη γάστρα
Παραδοσιακή, απλή στη παρασκευή και πεντανόστιμη συνταγή. Συνοδεύεται με μία χωριάτικη σαλατούλα και μπόλικη φέτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Παραδοσιακά κλείνουμε τη γάστρα με ένα ζυμαράκι που έχουμε φτιάξει με αλεύρι και νερό.Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ρίγανη στο ζυμαράκι, αν θέλουμε να το φάμε μετά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 8-12 ώρες.
-
2
Βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος τα ρεβίθια, το νερό, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
3
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.
-
4
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια (16)