κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβιθάδα από τη Σίφνο στη γάστρα

Ρεβιθάδα από τη Σίφνο στη γάστρα

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
smoketses
smoketses @cook_8487924
,

Παραδοσιακή, απλή στη παρασκευή και πεντανόστιμη συνταγή. Συνοδεύεται με μία χωριάτικη σαλατούλα και μπόλικη φέτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραδοσιακά κλείνουμε τη γάστρα με ένα ζυμαράκι που έχουμε φτιάξει με αλεύρι και νερό.Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ρίγανη στο ζυμαράκι, αν θέλουμε να το φάμε μετά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

166 Minutes
6 άτομα
  1. 1/2 κιλό ρεβίθια
  2. 5-6 ποτήρια νερό
  3. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  4. 2 κρεμμύδια μεγάλα
  5. 4-6 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 δαφνόφυλλα
  7. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 8-12 ώρες.

  2. 2

    Βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος τα ρεβίθια, το νερό, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4-5 ώρες.

  4. 4

    Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (16)

NIN
NIN @cookNIN
με κρεμμυδια και λεμονι κανω κι εγω τα ρεβυθια,αλλα δεν βαζω και σκορδα και τα κανω σε κατσαρολα. θα δοκιμασω και την δικη σου συνταγη,μου φαινεται περιφημη. μια διευκρινιση: ειναι βεβαιο οτι θελει τοσο ψηλη θερμοκρασια, τοσο πολλες ωρες? ηξερα οτι παραδοσιακα αφηναν την γαστρα ολο το βραδυ στον φουρνο, σε χαμηλη θερμοκρασια ομως.

Από

smoketses
smoketses @cook_8487924
στις
,