Ρεβυθάδα με μπρόκολο, κύμινο και γάλα καρύδας (κάρυ λαχανικών)
Μια άκρως καλοκαιρινή και γευστική συνταγή! Ρεβύθια, φακές, σπανάκι και μπρόκολο όλα σε ένα πιάτο. Εxtra θρεπτικό και υγιεινό με λίγες θερμίδες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει υπέροχα με sour cream αλλά και με φέτα.
Υλικά
-
1 κρεμμύδι (τριμμένο)
-
2 σκ. σκόρδο (τριμμένες)
-
1 κ.γλ κύμινο
-
1 κ.γλ tumeric (ο γνωστός μας κουρκουμάς)
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
3 εκατοστά ginger
-
μερικές σταγόνες ταμπάσκο
-
4 κσ. φακές
-
4 ντομάτες κονκασέ
-
1 κουτί γάλα καρύδας
-
400 γρ ρεβύθια (βρασμένα σε χύτρα για 15 λεπτά)
-
250 γρ μπρόκολο
-
100 γρ. σπανάκι
-
χυμό από 1/2 λεμόνι
-
αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια πλατιά και σχετικά ρηχή κατσαρόλα τσιγαρίζω, σε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
2
Προσθέτω το κύμινο, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, το ginger και το ταμπάσκο και ανακατέβω για 1-2'.
-
3
Συνεχίζω τοποθετώντας στο σκεύος τις φακές, τις ντομάτες και το μισό κουτί γάλα καρύδας (περίπου). Χαμηλώνω σε μέτρια φωτιά και βράζω και περίπου ένα 10 λεπτο (ελέγχω να μην μου στεγνώσει το φαγητό. Το αποτέλεσμα σε αυτό το στάδιο θέλω να είναι ένα σχετικά πηχτό μείγμα).
-
4
Προσθέτω τα ρεβύθια, το σπανάκι και το μπρόκολο καθώς και το υπόλοιπο γάλα καρύδας, αλάτι και τα πιπέρια, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει για περίπου 20 λεπτά (πάντα σε μέτρια φωτιά- κατά διαστήματα ελέγχω μήπως χρειάζεται λίγο νεράκι).
-
5
Μόλις έχουν μαλακώσει τα ρεβύθια και το φαγητό μας έχει μια σχετικά πηχτή μορφή είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια