Ρεβύθια... "πειραγμένα"
Μια διαφορετική και νόστιμη εκδοχή για να φάμε τα ρεβύθια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένας ωραίος και εναλλακτικός τρόπος να φάμε τα ρεβύθια μας πέρα από την κλασσική λευκή παραλλαγή.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό με μια κουταλιά της σούπας αλάτι από την προηγούμενη μέρα να μουλιάσουν.
-
2
Την επομένη μέρα τα ξελπένουμε καλά και τα τρίβουμε μέσα σε μια πετσέτα να φυγουν όσες από τις φλούδες είναι να φύγουν.
-
3
Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό, και τα βάζουμε να πάρουν μια πρώτη βράση, για κανένα 15λεπτο από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
-
4
Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
-
5
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και ξεκινάμε το μαγείρεμα.
-
6
Σε φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ως να γυαλίσει.
-
7
Προσθέτουμε και το πρασο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σε μέτρια φωτιά.
-
8
Σε αυτό το σημείο βάζουμε και την πιπεριά.
-
9
Όταν τα λαχανικά μας μαραθούν, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με την κουτάλα μας στον πάτο της κατσαρόλας να "ψηθεί.
-
10
Προσθέτουμε τα βρασμένα μας ρεβύθια, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και καλύπτουμε με ζεστό νερό.
-
11
Χαμηλώνουμε το μάτι μας (3 αν η κουζίνας μας έχει διαβάθμιση 1-9 ή στο 1 αν είναι 1-3) και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και το ζουμάκι τους να είναι χυλωμένο.
-
12
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον χυμό από το λεμόνι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)