kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Μια διαφορετική και νόστιμη εκδοχή για να φάμε τα ρεβύθια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένας ωραίος και εναλλακτικός τρόπος να φάμε τα ρεβύθια μας πέρα από την κλασσική λευκή παραλλαγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
4 άτομα
  1. 250 γρ. ρεβύθια
  2. 1 κρεμμύδι ξερό
  3. 2 πράσα το λευκό μέρος
  4. 1/2 ματσάκι άνηθο
  5. 1/2 κουτ.γλ. πελτέ
  6. ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. πάπρικα
  9. χυμό 1/2 λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό με μια κουταλιά της σούπας αλάτι από την προηγούμενη μέρα να μουλιάσουν.

  2. 2

    Την επομένη μέρα τα ξελπένουμε καλά και τα τρίβουμε μέσα σε μια πετσέτα να φυγουν όσες από τις φλούδες είναι να φύγουν.

  3. 3

    Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό, και τα βάζουμε να πάρουν μια πρώτη βράση, για κανένα 15λεπτο από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.

  4. 4

    Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.

  5. 5

    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και ξεκινάμε το μαγείρεμα.

  6. 6

    Σε φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ως να γυαλίσει.

  7. 7

    Προσθέτουμε και το πρασο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σε μέτρια φωτιά.

  8. 8

    Σε αυτό το σημείο βάζουμε και την πιπεριά.

  9. 9

    Όταν τα λαχανικά μας μαραθούν, προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με την κουτάλα μας στον πάτο της κατσαρόλας να "ψηθεί.

  10. 10

    Προσθέτουμε τα βρασμένα μας ρεβύθια, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και καλύπτουμε με ζεστό νερό.

  11. 11

    Χαμηλώνουμε το μάτι μας  (3 αν η κουζίνας μας έχει διαβάθμιση 1-9 ή στο 1 αν είναι 1-3) και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια και το ζουμάκι τους να είναι χυλωμένο.

  12. 12

    Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον χυμό από το λεμόνι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

fiönchen
fiönchen @cook_8506385
Πολύ ωραίος εναλλακτικός τρόπος να φάμε τα ρεβύθια μας. Δεν είχα κουρκουμά και έβαλα μόνο πάπρικα, επίσης δεν είχα πιπεριά φλωρίνης και έβαλα μια απλή κίτρινη. Έγιναν πολύ εύγευστα! Τα συνόδευσα με φετούλα.

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα