Ρεβύθια αλευρολέμονο
Ρεβύθια σούπα άσπρη, λεμονάτη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ακόμα περισσότερο άρωμα ρίξτε μέσα κατά τη διάρκεια του βρασμού 1 κλαράκι δεντρολίβανο...Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1/2 κιλό ρεβύθια
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή και 2 αν θέλετε
-
χυμός από 2 λεμόνια μέτρια
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά αλεύρι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το βράδυ μαζί με μια χούφτα αλάτι να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
-
2
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
-
3
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι ελαφρά, ρίχνουμε τα ρεβύθια και σε λίγα λεπτά προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να τα σκεπάζει, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τρώγονται.
-
4
Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό τα τελευταία 10 λεπτά. Όταν χυλώσουν τα ρεβύθια αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Σχόλια (106)