κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβύθια αλευρολέμονο
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Ρεβύθια σούπα άσπρη, λεμονάτη...

Λίγα μυστικά ακόμα

Για ακόμα περισσότερο άρωμα ρίξτε μέσα κατά τη διάρκεια του βρασμού 1 κλαράκι δεντρολίβανο...Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

51 Minutes
  1. 1/2 κιλό ρεβύθια
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή και 2 αν θέλετε
  3. χυμός από 2 λεμόνια μέτρια
  4. 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  5. 1 κουταλιά αλεύρι
  6. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το βράδυ μαζί με μια χούφτα αλάτι να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.

  2. 2

    Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε πολύ καλά.

  3. 3

    Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι ελαφρά, ρίχνουμε τα ρεβύθια και σε λίγα λεπτά προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να τα σκεπάζει, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τρώγονται.

  4. 4

    Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό τα τελευταία 10 λεπτά. Όταν χυλώσουν τα ρεβύθια αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (106)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Για κάποιο λόγο τελευταία το\'χω ρίξει στα όσπρια και συγκεκριμένα σ\'αυτά που μικρή ούτε που ήθελα να τα μυρίσω! Μου έδωσες ιδέα τώρα με τί να συνεχίσω, αφού σήμερα είχε σειρά η φάβα!!! Θα βαθμολογήσω αμέσως μόλις φτιάξω τα ρεβύθια σου! Ενδιαφέρουσα συνταγή!

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις