Ρεβύθια λεμονάτα σε ζωμό δεντρολίβανου
Διαφορετική ρεβυθάδα κατσαρόλας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα στο ένθετο της Καθημερινής με τίτλο "Καθημερινές γεύσεις" στον τόμο με τα όσπρια.
Υλικά
-
500 γρ. ρεβύθια
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε καρέ
-
1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο
-
4-5 κλωνάρια άνιθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
-
2 λεμόνια τον χυμό
-
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε λεκάνη με χλιαρό νερό.
-
2
Την επόμενη ξεπλένουμε πολύ καλά 2-3 φορές.
-
3
Σε κατσαρόλα βάζουμε το δεντρολίβανο με 2 λίτρα νερό και βράζουμε για 5 λεπτά ίσα να αρωματιστεί το νερό.
-
4
Αποσύρουμε και σουρώνουμε.
-
5
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, τον σουρωμένο ζωμό, τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο.
-
6
Το νερό πρέπει να τα υπερκαλύπτει κατά 5-6 εκατσοστά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.
-
7
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε την φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζει απαλά.
-
8
Βράζουμε για 1-1 1/2 ώρα μέχρι να χυλώσει.
-
9
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνιθο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια