Ρεβύθια λεμονάτα σε ζωμό δεντρολίβανου

24 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
galatiapf
galatiapf @galateia
,Ελλάδα

Διαφορετική ρεβυθάδα κατσαρόλας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα στο ένθετο της Καθημερινής με τίτλο "Καθημερινές γεύσεις" στον τόμο με τα όσπρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8-10 άτομα
  1. 500 γρ. ρεβύθια
  2. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε καρέ
  3. 4-5 κλωνάρια άνιθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  4. 2 λεμόνια  τον χυμό
  5. 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  6. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε λεκάνη με χλιαρό νερό.

  2. 2

    Την επόμενη ξεπλένουμε πολύ καλά 2-3 φορές.

  3. 3

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το δεντρολίβανο με 2 λίτρα νερό και βράζουμε για 5 λεπτά ίσα να αρωματιστεί το νερό.

  4. 4

    Αποσύρουμε και σουρώνουμε.

  5. 5

    Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, τον σουρωμένο ζωμό, τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο.

  6. 6

    Το νερό πρέπει να τα υπερκαλύπτει κατά 5-6 εκατσοστά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.

  7. 7

    Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε την φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζει απαλά.

  8. 8

    Βράζουμε για 1-1 1/2 ώρα μέχρι να χυλώσει.

  9. 9

    Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνιθο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

galatiapf
galatiapf @galateia
στις
,Ελλάδα