foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Αρωματικά ρεβύθια σούπα σε έναν πρωτότυπο κι άκρως γευστικό συνδυασμό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το μπλογκ μου Dailycious.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 500 γρ. ρεβύθια (1 πακέτο)
  2. 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  3. 3 κλωνάρια φασκόμηλο
  4. ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  5. 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  6. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουσκεύω τα ρεβύθια από το βράδυ και την επομένη τα σουρώνω και τα τοποθετώ σε μία κατσαρόλα, με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει.

  2. 2

    Τα βάζω να βράσουν σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν βράση αφαιρώ, με μία τρυπητή κουτάλα, τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Δίχως να προσθέσω τίποτα αρχικά, τ’ αφήνω να βράσουν για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνουν μαλακά.

  3. 3

    Αφού τα ρεβύθια μαλακώσουν, τότε προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κλωναράκια φασκόμηλου (εγώ έβαλα 2 φακελάκια γιατί είχα ξεμείνει από ολόκληρα κλωνάρια, αν και ομολογουμένως δεν ήταν το ίδιο), το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τ’ αφήνω να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά. Μετά από 10’, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο να πάρουν μία βράση.

  4. 4

    Σβήνω την φωτιά κι αφήνω στην άκρη τα ρεβύθια. Προτού σερβίρω, αλέθω μία κουτάλα ρεβίθια στο μπλέντερ (χειρός) και το ξαναρίχνω μέσα, για να πάρει πιο παχύρευστη υφή η σούπα.

  5. 5

    Σερβίρω με λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

nanat
nanat @cook_8488018
Η συνταγη ειναι πολυ ενδιαφερουσα.Ηθελα να σε ρωτησω κατι που με απασχολει με τα ρεβυθια κ το εχω απορια.Τα ξεφλουδιζεις; Κ αν ναι πως;
Τα ρεβυθια γενικα ειναι ενα ευκολο φαγητο κ με το ξεφλουδισμα μου παιρνει 1 ωρα να τελειωσω....

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις