Ρεβύθια με φασκόμηλο και φλούδα πορτοκαλιού
Αρωματικά ρεβύθια σούπα σε έναν πρωτότυπο κι άκρως γευστικό συνδυασμό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το μπλογκ μου Dailycious.gr
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύω τα ρεβύθια από το βράδυ και την επομένη τα σουρώνω και τα τοποθετώ σε μία κατσαρόλα, με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει.
-
2
Τα βάζω να βράσουν σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν βράση αφαιρώ, με μία τρυπητή κουτάλα, τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Δίχως να προσθέσω τίποτα αρχικά, τ’ αφήνω να βράσουν για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνουν μαλακά.
-
3
Αφού τα ρεβύθια μαλακώσουν, τότε προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κλωναράκια φασκόμηλου (εγώ έβαλα 2 φακελάκια γιατί είχα ξεμείνει από ολόκληρα κλωνάρια, αν και ομολογουμένως δεν ήταν το ίδιο), το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τ’ αφήνω να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά. Μετά από 10’, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο να πάρουν μία βράση.
-
4
Σβήνω την φωτιά κι αφήνω στην άκρη τα ρεβύθια. Προτού σερβίρω, αλέθω μία κουτάλα ρεβίθια στο μπλέντερ (χειρός) και το ξαναρίχνω μέσα, για να πάρει πιο παχύρευστη υφή η σούπα.
-
5
Σερβίρω με λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο.
Σχόλια (3)
Τα ρεβυθια γενικα ειναι ενα ευκολο φαγητο κ με το ξεφλουδισμα μου παιρνει 1 ωρα να τελειωσω....