argurou
argurou @cook_8455206
,ελλας

Συνταγή για νηστεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη ειναι προσωπικη. Καλη επιτυχια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. ρεβυθια
  2. 2 σκορδα φρεσκα, μεγαλα κατα προτιμηση (αν δεν εχετε φρεσκα, βαλτε 5-6 σκελιδες σκορδο ξερο)
  3. 1/2 ματσακι μαιντανο
  4. 1/2 ματσακι ανηθο
  5. 2 καροτα μεγαλα
  6. 1 πιπερια φλωρινης ψημενη (κονσερβας)
  7. 2-3 κομματια μανιταρια πλευρωτους ψιλοκομμενα
  8. αλατακι, πιπερακι
  9. 1 κουπα λαδι
  10. 1/2 κουπα ρυζι πιλαφι
  11. 1 κουταλια σουπας τοματοπολτο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αποβραδυς βαζουμε τα ρεβυθια σε νερο για να ειναι πιο ευκολοβραστα.

  2. 2

    Τα βραζουμε για λιγο και τα σουρωνουμε.

  3. 3

    Ψιλοκοβουμε ολα τα λαχανικα μας και τα βαζουμε στη γαστρα, ανακατευοντας τα με τα ρεβυθια που τα εχουμε σουρωσει, και προσθετουμε το λαδακι μας και την κουταλια τοματοπολτου, αφου πρωτα την εχουμε αραιωσει με λιγο ζεστο νερακι.

  4. 4

    Τελος, τριβουμε φρεσκο πιπερακι, το αλατι το προσθετουμε προς το τελος του ψησιματος του φαγητου. Μην ξεχασετε να προσθεσετε 2-3 κουπες νερο.

  5. 5

    Επισης, το ρυζι πιλαφι το προσθετουμε τα τελευταια 20 λεπτα ψησιματος. Το ψηνουμε για περιπου 1.30 ωρα στους 200 βαθμους κελσιου σε προθερμασμενο φουρνο (μην ξεχασετε τη γαστρα).

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

τουιτι
τουιτι @cook_8453939
ενδιαφερον συνταγη τα ρεβυθια πρεπει να ειναι αποφλιωμενα?

Από

argurou
argurou @cook_8455206
στις
,ελλας

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα