Ρεβύθια με ρύζι 2
Ρεβίθια με ρύζι στην κατσαρόλα. Τη συνταγή μου την έχει πει η μητέρα μου. Αν και δεν έτρωγα τα ρεβίθια με αυτή τη συνταγή τα λάτρεψα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ νόστιμο εάν κόψετε λίγο κρεμμύδι από πάνω (εάν σας αρέσει το κρεμμύδι) και να βάλετε λεμονάκι. Ή και μόνο λεμονάκι είναι εξίσου πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε τη και πείτε μου σχόλια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα σε ένα μπολ με νερό για να φουσκώσουν.
-
2
Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο της.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί λιγάκι.
-
4
Έχουμε ξεπλύνει τα ρεβίθια και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε καλά.
-
5
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το νερό για να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση κατεβάζουμε θερμοκρασία (από το 3 στο 2 στη δική μου κουζίνα).
-
6
Τσεκάρουμε αν έχουν νεράκι γιατί όταν βράσουν θα προσθέσουμε το ρύζι.
-
7
Όταν μαλακώσουν τα ρεβίθια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ρύζι (αφού το χουμε ξεπλύνει λίγο).
-
8
Τέλος όταν το ρύζι γίνει θα χει πιεί το ζουμάκι οπότε το αφαιρούμε και από τη φωτιά. Καλή όρεξη!!
Σχόλια