Ρεβύθια με ρύζι
Ρεβύθια με ρύζι στην κατσαρόλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε άν θέλουμε να προσθέσουμε μέσα και ½ κιλό κρέας σε κομματάκια, είτε χοιρινό, είτε μοσχαρίσιο ή στήθος κοτόπουλο. Άν θα βάλουμε μέσα και κρέας θα πρέπει να το τσιγαρίσουμε και αυτό αρχικά με το κρεμμύδι και τα ρεβύθια.
Υλικά
-
250 γρ. ρεβύθια
-
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
1 φλυτζανάκι λευκό γλυκό κρασί Μοσχάτο Λήμνου
-
1,5 λίτρο νερό
-
500 μ.λ. σάλτσα ντομάτας
-
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
1 φύλλο μαυροδάφνης
-
αλάτι - πιπέρι
-
μυρωδικά
-
1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ή χοιρινό ή στήθος κοτόπουλο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκέυουμε απο βραδύς τα ρεβύθια με 1 κ.γ.σόδα.
-
2
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και το καβουρντίζουμε ελάχιστα, προσθέτουμε τα ρεβύθια και ανακατέυουμε.
-
3
Σβήνουμε τα ρεβύθια με το κρασί.
-
4
Προσθέτουμε το νερό, την σάλτσα, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, τα μυρωδικά, αλάτι-πιπέρι και την μαυροδάφνη.
-
5
Λίγο πρίν να σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το ρύζι.
-
6
Μαγειρέυουμε για 7 λεπτά ακομά ανακατέυοντας πού και πού.
-
7
Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε 30 λεπτά με κλειστό καπάκι να σταθεί.
Σχόλια (8)