Ρεβύθια πλακί
Τα ρεβίθια αλλιώς... Μια ωραία εναλλακτική για το καλοκαιράκι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια. Ακόμα και αυτοί που λένε ότι δεν τους αρέσουν και πολύ τα ρεβίθια θα ξετρελαθούν!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια.
-
2
Τα τρίβουμε με 1 κουταλίτσα σόδα, τα πλένουμε με νερό και στη συνέχεια τα βράζουμε με νερό για 10 λεπτά στην κατσαρόλα και τα ξαφρίζουμε πού και πού.
-
3
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη δάφνη, τις ντομάτες, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και αφήνουμε να βράσουν. Ο χρόνος κυμαίνεται ανάλογα τα ρεβίθια, πόσο βραστερά είναι. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε και χύτρα ταχύτητος για μεγαλύτερη ευκολία.
-
4
Κρατάμε 1 ½ κούπα από το ζωμό και βάζουμε σε πυρέξ, προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο και την πιπερίτσα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά μέχρι να σωθεί το νερό τους.
Σχόλια