Ρεβίθια ραγού με μοσχαράκι και μυζήθρα
Λίγα μυστικά ακόμα
Για περισσότερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε ½ πορτοκάλι με τη φλούδα του χαραγμένη σε κομμάτια κατά την διάρκεια του μαγειρέματος για περισσότερο άρωμα και γεύση.Προτιμήστε το κομμάτι από την λάπα το οποίο είναι πιο γευστικό και λιπαρό αλλά έχει χαμηλότερο κόστος αγοράς.
Υλικά
-
1/2 κιλό ρεβίθια
-
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
-
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
-
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-
1 καρότο κομμένο σε φέτες
-
1 κλαδάκι σέλερυ ψιλοκομμένο
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
1/2 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκιες τομάτες
-
αλάτι και πιπέρι
-
1 ξύλο κανέλας
-
1 φύλλο δάφνης
-
2-3 μοσχόκαρφα (όλα τα μπαχαρικά προαιρετικά)
-
λίγη τριμμένη ξερή μυζήθρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα σε νερό.
-
2
Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά και το κομμένο σε κομματάκια κρέας, προσθέτουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο και το νερό μέχρι να σκεπάζει το κρέας, τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά και το ξαφρίζουμε.
-
3
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
-
4
Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτούν και δέσουν τα υλικά.
-
5
Τέλος τα σερβίρουμε με την τριμμένη ξερή μυζήθρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια