femcook
femcook @femcook
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Ένας τρόπος για να κάνετε μιά διαφορετική ρεβυθόσουπα.. #σούπα

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Jamie Oliver αλλά δεν είναι δημοσιευμένη στο site του...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
6 μερίδες..
  1. 250-300 γραμμάρια ρεβύθια
  2. 1 λίτρο νερό για το βράσιμο
  3. 4 μικρά πράσα
  4. 1 μέτρια πατάτα
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  7. 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  8. 2 κύβοι ζωμό κότας
  9. 800 ml νερό
  10. 4-5 φούχτες τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  11. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό στο οποίο προσθέτουμε αλάτι και σόδα φαγητού.

  2. 2

    Την επομένη τα βράζουμε με το 1 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το σκόρδο και περνάμε από τον τρίφτη την πατάτα.

  4. 4

    Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομένο σκόρδο. Προσέχουμε να μην μαυρίσει και στην συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και την τριμμένη πατάτα... Τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά..

  5. 5

    Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 600 από τα 800 ml νερό βραστό στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους.. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε να σιγοβράσουν γιά 40 περίπου λεπτά ακόμα μέχρι να λιώνουν τα πράσα. Αν χρειαστεί υγρό προσθέτουμε από τον ζωμό. Αν την θέλουμε πιό χυλωμένη παίρνουμε ένα μέρος από τα ρεβύθια, τα χτυπάμε στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στην σούπα...

  6. 6

    Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στην σούπα και αν την θέλουμε πιό αραιή ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό..Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω μιά κουταλιά της σούπας ωμό ελαιόλαδο..

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

elenigerodidaki
elenigerodidaki @cook_8508317
Εχω κανει τη συνταγη αρκετες φορες , γινοντασι υπεροχα τα ρεβυθια!!!!!

Από

femcook
femcook @femcook
στις
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα
Λατρεύω την δημιουργική μαγειρική, τα τελευταία χρόνια κάνω low carb και keto διατροφή αλλά πότε πότε θυμάμαι τις παλιές μου αγαπημένες συνταγές !! Μ΄αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα, να δημιουργώ νέες συνταγές αλλά και να κάνω παραλλαγές σε παλιές.. !! Εννοείται ότι δεν αφήνω να πάνε χαμένες καλές συνταγές από φίλους και γνωστούς.. !! Εάν σας αρέσουν τα γευστικά ταξίδια ακολουθήστε με στην περιπλάνηση μου.. !!
Δες περισσότερα