Ρεβύθια σούπα με πράσα
Ένας τρόπος για να κάνετε μιά διαφορετική ρεβυθόσουπα.. #σούπα
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Jamie Oliver αλλά δεν είναι δημοσιευμένη στο site του...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό στο οποίο προσθέτουμε αλάτι και σόδα φαγητού.
-
2
Την επομένη τα βράζουμε με το 1 λίτρο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε.
-
3
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το σκόρδο και περνάμε από τον τρίφτη την πατάτα.
-
4
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομένο σκόρδο. Προσέχουμε να μην μαυρίσει και στην συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και την τριμμένη πατάτα... Τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά..
-
5
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 600 από τα 800 ml νερό βραστό στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους.. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε να σιγοβράσουν γιά 40 περίπου λεπτά ακόμα μέχρι να λιώνουν τα πράσα. Αν χρειαστεί υγρό προσθέτουμε από τον ζωμό. Αν την θέλουμε πιό χυλωμένη παίρνουμε ένα μέρος από τα ρεβύθια, τα χτυπάμε στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στην σούπα...
-
6
Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στην σούπα και αν την θέλουμε πιό αραιή ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό..Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω μιά κουταλιά της σούπας ωμό ελαιόλαδο..
Σχόλια (7)