Ρεβύθια σούπα

Μαγειρεύτηκε 19 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Ό,τι περισσέψει μπορούμε να το φτιάξουμε χούμους ή ρεβυθοκεφτέδες (περνάμε από τρυπητό για να φύγει το πολύ ζουμί, στο υπόλοιπο προσθέτουμε μαϊντανό και κύμινο, πλάθουμε σε μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε). 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

71 Minutes
  1. 1 κιλό ρεβύθια
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 φλ. ελαιόλαδο
  4. αλάτι και πιπέρι
  5. 1/4 κύβο λαχανικών
  6. σόδα μαγειρική

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 24 ώρες) σε νερό με μια κουταλιά σόδα.

  2. 2

    Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα κλείνουμε μαζί με άλλη μια κουταλιά σόδα σε μια πετσέτα. Τρίβουμε με δύναμη το μπόγο πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.

  3. 3

    Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε τα ρεβύθια (μαζί με τις φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά.

  4. 4

    Ρίχνουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το ζωμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ολόκληρο στην κατσαρόλα.

  5. 5

    Αφήνουμε να βράσουν για 90' ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν. Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε συχνά.

  6. 6

    Οταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5' πριν σερβίρουμε (για να μη νερουλιάσουν).

  7. 7

    Σερβίρουμε ζεστά με αλοτοπίπερο, λάδι, λεμόνι και το κρεμμύδι που έχουμε κρατήσει ψιλοκομμένο, και μπόλικο φρέσκο ψωμί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (19)

Σχόλια (57)

Νίνα
Νίνα @cook_8449928
Έχω ένα μυστικό να σας πω. Αν τυχόν και δεν χυλώσουν (έχει τύχει σε όλες μας), Πάρτε μια κουτάλα μόνο ρεβύθια και βάλτε τα στο μούλτι (βάλτε και λίγο ζουμάκι για να γυριζει το μαχαίρι του μούλτι). Προσθέστε την κρέμα που θα βγει στο φαγητό. Θα είναι ωραιότατα χυλομένο.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε