Ρεβύθια στο φούρνο με λαχανικά
Συνταγή δικής μου έμπνευσης από συνδιασμό δύο διαφορετικών συνταγών, που άρεσε πολύ. Περιμένω τις παρατηρήσεις σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένα ρεβύθια δεν χρειάζετε να τα μουλιάσετε και θέλουν και λιγότερο χρόνο στο βράσιμο.
Υλικά
-
2 1/2 φλ. ρεβίθια
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
2 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
-
2 μεγάλα καρότα σε καρέ
-
1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά σε καρέ
-
1/2 φλ. πράσινη πιπεριά σε καρέ
-
1-2 κ.γ μπούκοβο
-
1 1/2 φλ. ή περισσότερο, ζωμό κότα
-
1 κομμάτι, 20 περίπου εκατοστά, φλούδα πορτοκάλι φρέσκια ή ξερή
-
1 φλ. σέλερυ κομμένο σε φέτες
-
1/2 φλ. ή όσο θέλετε χυμό λεμόνι
-
1 ματσάκι δενδρολίβανο
-
Αλάτι / Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 15 ώρες τουλάχιστον, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
-
2
Βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες τα ρεβίθια, μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο το οποίο έχουμε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο.
-
3
Αφαιρούμε την γάζα και στραγγίζουμε τα ρεβίθια.
-
4
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερυ και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
-
5
Ρίχνουμε το μπούκοβο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό και το πορτοκάλι.
-
6
Βάζουμε τα ρεβίθια στο πήλινο και περιχύνουμε με τα λαχανικά και το ζωμό.
-
7
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
-
8
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σχόλια (3)