Ρεβυθοκεφτέδες 2
...ή φαλάφελ μπέργκερς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει τέλεια με χούμους. ΠηγήDidi Emmons’ Vegetarian Planet
Υλικά
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι
-
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1 κ.γ. κάρυ
-
1 κούπα καρότο, τριμμένο
-
1 3/4 κούπες βρασμένα ρεβύθια
-
1 1/2 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
-
1/4 της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/3 της κούπας αλεύρι
-
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 κ.γ. αλάτι
-
χυμό μισού λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 5 λεπτά.
-
2
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ, το καρότο και σωτάρουμε για άλλα δύο λεπτά.
-
3
Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπωλ ή μούλτι και προσθέτουμε τα ρεβύθια. Λιώνουμε ή χτυπάμε στο μούλτι το μίγμα. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μαϊντανό.
-
4
Συνδιάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα ποτήρι και έπειτα το προσθέτουμε στο μίγμα μας με τα ρεβύθια. Ανακατεύουμε καλά.
-
5
Αλευρώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε τέσσερα μπιφτεκάκια.
-
6
Τηγανίζουμε σε μία κουταλιά λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
-
7
Σερβίρουμε αφού ραντίσουμε με χυμό λεμονιού.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)