foxy vegan
foxy vegan @cook_8449648

...ή φαλάφελ μπέργκερς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει τέλεια με χούμους. ΠηγήDidi Emmons’ Vegetarian Planet

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 μπέργκερς
  1. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. 1 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι
  3. 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  4. 1 κ.γ. κάρυ
  5. 1 κούπα καρότο, τριμμένο
  6. 1 3/4 κούπες βρασμένα ρεβύθια
  7. 1 1/2 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
  8. 1/4 της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. 1/3 της κούπας αλεύρι
  10. 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  11. 1 κ.γ. αλάτι
  12. χυμό μισού λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 5 λεπτά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ, το καρότο και σωτάρουμε για άλλα δύο λεπτά.

  3. 3

    Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπωλ ή μούλτι και προσθέτουμε τα ρεβύθια. Λιώνουμε ή χτυπάμε στο μούλτι το μίγμα. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μαϊντανό.

  4. 4

    Συνδιάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα ποτήρι και έπειτα το προσθέτουμε στο μίγμα μας με τα ρεβύθια. Ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Αλευρώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε τέσσερα μπιφτεκάκια.

  6. 6

    Τηγανίζουμε σε μία κουταλιά λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

  7. 7

    Σερβίρουμε αφού ραντίσουμε με χυμό λεμονιού.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (10)

καναρίνι
καναρίνι @cook_8460655
Είναι πάρα πολύ καλή αυτή η συνταγή!Αξίζει να τη δοκιμάσει κανείς.Τα φαλάφελ αυτά είναι ίδια με αυτά που φτιάχνουν στα Ιεροσόλυμα!Μπράβο foxy vegan!

Από

foxy vegan
foxy vegan @cook_8449648
στις
http://vegansintages.wordpress.com/ http://animalrightsgr.blogspot.com/
Δες περισσότερα