Ρεβυθοκεφτέδες 4

25 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
astero93
astero93 @cook_8493342
thessaloniki,ellada

Οι πιο τέλειοι ρεβυθοκεφτέδες...

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρονται με γιαούρτι ή με τζατζίκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πιάτο ρεβύθια βρασμένα και πολτοποιημένα μ΄ ένα πηρούνι
  2. 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  4. 1 καρότο (αν υπάρχει στο φαγητό λιώστε το, αλλιώς αν δε βάζετε καρότο κόψτε το σε ψιλά κομμάτια)
  5. Λίγο γάλα (προαιρετικά)
  6. Φρυγανιά (όσο πάρει για να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα)
  7. Αλάτι
  8. Πιπέρι
  9. Τριμμένο τυρί σκληρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στα πολτοποιημένα ρεβύθια, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη φρυγανιά, ώσπου να πετύχουμε ένα μείγμα ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό.

  3. 3

    Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

  4. 4

    Σ’ ένα τηγάνι, βάζουμε όχι πολύ λάδι (γιατί το ρεβύθι ρουφάει πολύ λάδι) και αφού τα πλάσουμε σε μπαλίτσες, τα αλευρώνουμε και τα ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν.

  5. 5

    Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

astero93
astero93 @cook_8493342
στις
thessaloniki,ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα