vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Νόστιμοι απλοί και πολύ εύκολοι ρεβυθοκεφτέδες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμήστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια δίνουν πολύ ωραία γεύση, και τον πουρέ στο μείγμα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6-8 άτομα
  1. 1/2 κιλό ρεβύθια
  2. 2 φρέσκα κρεμμύδια πολτοποιημένα ή ξερά
  3. 4-5 κουτ. σουπ. αλεύρι ή πουρέ πατάτας, έτοιμο αυτόν στο κουτί
  4. μαϊντανό ή άνηθο ψιλ/μένο
  5. κύμινο
  6. αλατοπίπερο
  7. αλεύρι για τους κεφτέδες
  8. λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό για να φουσκώσουν όλο το βράδυ. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε καλά.

  2. 2

    Τα πολτοποιούμε στο μούλτι, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα κρεμμυδάκια-άνηθο, το αλεύρι ή πουρέ, αλατοπίπερο, κύμινο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα μέτριο όχι ρευστό να πλάθετε.

  3. 3

    Παίρνουμε κουταλιές από τον μείγμα, τις πλάθουμε σαν κεφτεδάκια, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

  4. 4

    Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ath46
ath46 @cook_8485216
Ετσι κάνουμε σχεδόν με όλα τα όσπρια που μας περισσεύουν και έχουμε διαφορετικό φαγητό την επόμενη μέρα... μας αρεσει πολύ

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα