Ρεβυθοσαλάτα με χαλλούμι
Γευστικότατη, δροσερή και πέρα για πέρα υγιεινή σαλάτα από ρεβύθια, πράσινα χορταρικά και το αγαπημένο τυρί της Κύπρου, το χαλλούμι για να δώσει μία ζουμερή και κρεμώδη υφή και γεύση. Σερβίρεται με πολύσπορη φρυγανιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ βούτυρο αφότου κατεβάσετε απο τη φωτιά και προσθέσετε το χαλλούμι και αφήσετε να κρυώσει, για περισσότερη γέυση και κρεμώδη υφή.
Υλικά
-
400 γρ ρεβύθια κονσέρβας
-
1 χαλλούμι 250 γρ (κομμένο σε κύβους)
-
1 καρότο (κομμένο κυβάκια)
-
1 κίτρινη γλυκία πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
-
10 ντοματίνια (κομμένα στα 4)
-
2 κούπες φρέσκο σπανάκι (τα φύλλα)
-
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
-
2 κουταλιές κάπαρι
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο + 1 για τσιγάρισμα
-
πιπέρι και αλάτι
-
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
-
1 λεμόνι
-
2 φρυγανιές πολύσπορες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη κούπα (σαλάτας) αδειάστε μέσα την κάπαρη, το φρέσκο σπανάκι (αφού το πλύνετε και στραγγίσετε μέσα σε μια πετσέτα), το καρότο, το καλαμπόκι και τα ντοματίνια.
-
2
Σε μιά μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα η ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το πράσο για 2 λεπτά σε μεσαία φωτιά.
-
3
Προσθέστε τη γλυκία πιπεριά και αλατο-πιπερώστε, προσθέτοντας την πάπρικα. Ανακατέψτε καλά για 2 λεπτά.
-
4
Προσθέστε τα ρεβύθια και 2 κουταλίες νερό (προαιρετικά αν είναι λίγο στεγνό). Αφήστε να πάρει μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε για 3 λεπτά.
-
5
Τέλος προσθέστε το χυμό απο το λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
-
6
Κατεβάστε απο τη φωτιά, προσθέστε το χαλλούμι και ανακατέψτε, και αφήστε για 5-10 λεπτά να κρυώσει.
-
7
Προσθέστε στη κούπα με τα υπόλοιπα υλικά τα ρεβύθια και ραντίστε παντού τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
-
8
Δοκιμάστε και αν χρειαστεί προσθέστε λιγο αλατάκι αλλα όχι λεμόνι αφου έχει ήδη αρκετό.
-
9
Σερβίρετε με πολύσπορες φρυγανιές ή ψωμί της αρεσκείας σας. Και καλή σας όρεξη.
Σχόλια