Ρεβυθόσουπα της γιαγιάς
Μια μοναδική ρεβυθόσουπα που μου την είπε η γιαγιά μου και την έχουμε λατρέψει οικογενειακώς! Εύκολη και ελαφριά που δεν δημιουργεί φουσκώματα στο στομάχι σε όσους δεν αντέχουν τα όσπρια και πολύ θρεπτική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γιαγιά μου μου έχει πει πως στα όσπρια δεν πετάμε το νερό γιατί έτσι πετάμε και τα θρεπτικά συστατικά που έχουν μέσα τους.Το λάδι το βάζουμε πάντα στο τέλος, ειδάλλως το φαγητό γίνεται πολύ βαρύ και δύσπεπτο.Προτιμάμε τα αναποφλοίωτα ρεβύθια αφού έχουν δεχτεί λιγότερη επεξεργασία.Σερβίρουμε με λίγο ανθότυρο, μανούρι ή φέτα. Καλή όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σκεύος με χλιαρό νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
-
2
Την επόμενη μέρα, αδειάζουμε τα ρεβύθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με νερό.
-
3
Βάζουμε τα ρεβύθια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε ενώ παράλληλα ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας.
-
4
Μόλις αφαιρέσουμε όλους τους αφρούς, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον κύβο ή τη σκόνη λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό ακόμη και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 40-60 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
-
5
Αν θέλουμε το φαγητό μας να έχει αρκετό ζουμί μέσα, κοιτάμε να έχει αρκετό νερό όσο βράζει.
-
6
2 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε το στυμμένο λεμόνι και το λάδι.
-
7
Σερβίρουμε με λίγο ακόμη λεμόνι (προαιρετικά).
Σχόλια (3)