Ρεβυθόσουπα
Μία πεντανόστιμη και δυναμωτική σούπα με κύριο συστατικό της τα ρεβύθια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια.
-
2
Την επομένη τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
-
3
Στραγγίζεται τα ρεβίθια και τα ξεφλουδίζετε όσο μπορείτε.
-
4
Κοπανίζετε καλά τα ρεβύθια στο γουδί ή τα κάνετε πουρέ στο μίξερ.
-
5
Στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψετε τη σούπα ρίχνετε τον ζωμό, τον βράζετε και προσθέτετε τα ρεβύθια, ανακατεύοντας καλά για να μην σβολιάσουν. Αλατίζετε, κλείνετε το καπάκι και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά, περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα. Καλό θα ήταν να ανακατεύεται κάπου-κάπου.
-
6
Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετά λιπαρός προσθέτετε 3 κουταλιές βούτυρο. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση, πασπαλίζετε με δυόσμο και σβήνετε τη φωτιά.
-
7
Σερβίρεται ζεστή, με μπόλικο λεμόνι.
Σχόλια (2)