κύρια φωτογραφία συνταγής Ρεβυθόσουπα
evi20
evi20 @cook_8463713

Μία πεντανόστιμη και δυναμωτική σούπα με κύριο συστατικό της τα ρεβύθια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 - 6 άτομα
  1. 1 ποτήρια ρεβύθια
  2. 6 ποτήρια λιπαρό ζωμό κοτόπουλο
  3. 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (προαιρετικό)
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ή κύμινο
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  6. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουσκεύετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια.

  2. 2

    Την επομένη τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

  3. 3

     Στραγγίζεται τα ρεβίθια και τα ξεφλουδίζετε όσο μπορείτε.

  4. 4

    Κοπανίζετε καλά τα ρεβύθια στο γουδί ή τα κάνετε πουρέ στο μίξερ.

  5. 5

    Στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψετε τη σούπα ρίχνετε τον ζωμό, τον βράζετε και προσθέτετε τα ρεβύθια, ανακατεύοντας καλά για να μην σβολιάσουν. Αλατίζετε, κλείνετε το καπάκι και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά, περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα. Καλό θα ήταν να ανακατεύεται κάπου-κάπου.

  6. 6

     Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετά λιπαρός προσθέτετε 3 κουταλιές βούτυρο. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση, πασπαλίζετε με δυόσμο και σβήνετε τη φωτιά.

  7. 7

    Σερβίρεται ζεστή, με μπόλικο λεμόνι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

lenale
lenale @cook_8459878
Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να μου αρέσει αλλά τελικά είχα άδικο. Το κύμινο του πάει τρελά....Να πω επίσης ότι παρέλειψα την κανέλα...

Από

evi20
evi20 @cook_8463713
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα