Red velvet cupcakes

Bαθμολογία: 4.7222
       
 
18 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι κόκκινα, είναι νόστιμα, είναι όμορφα και μπορούν να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι!!!!

Red velvet cupcakes

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα cupcakes

  • 250 γρ. αλεύρι (ΓΟΧ)
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
  • 1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
  • 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 175 ml ξυνόγαλα (buttermilk)
  • 1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι

Για το buttery cream-cheese frosting

  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 125 γρ. τυρί φιλαδέλφειας
  • 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cupcakes και muffins
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Τυριά , Γάλα , Σοκολάτα
Φτιάχνει: 24 cupcakes
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 22' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου (εγώ τα έψησα στον αέρα) και επίσης βάζουμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια μας.
  2. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
  3. Σε άλλο μπώλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάμε για λίγο.
  4. Στο ίδιο μπώλ ρίχνουμε εναλλάξ (ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και το ξινόγαλα, το μηλόξυδο και χτυπάμε για λίγο.
  5. Γεμίζουμε τις θήκες μας (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
  7. Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.
  8. Αλοίφουμε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.
  9. Τα διακοσμούμε είτε με τρούφα χρωματιστή, διάφορα ζαχαρωτά είτε με φρούτα π.χ. φράουλα, μούρα κτλ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Nigella Lawson από το καινούργιο βιβλίο της.

Θα σας πρότεινα όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και επίσης καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε κουτάλια δοσομετρητές!!

Εάν δεν βρίσκετε ξυνόγαλο (buttermilk) μπορείτε να το φτιάξετε και μόνη/ος σας αν διαλύσετε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (ή ξύδι) σε 250 ml γάλα φρέσκο.

Τα cupcakes μπορείτε να τα καλύψετε και με βουτυρόκρεμα αν σας αρέσει περισσότερο!

Διατηρούνται στο ψυγείο μετά τη 2η μέρα κλεισμένα σε τάπερ αλλά και στη κατάψυξη μέχρι 2 μήνες.

Σχετικές συνταγές

    39 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zeta_a, 22-11-10  
    πωε περιμενα ετουτη την συνταγη να ξερες... λιαν συντομως επιστρεφω για πηρουνακια... σε ευχαριστουμε που την μοιραστηκες..
    #
    Σχόλιο από κυκλαμινο, 23-11-10  
    Δείχνουν υπέροχα!!!
    Αλλά τι είναι το..ΓΟΧ???
    Επίσης πες μου, το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή δεν κάνει???
    #
    Σχόλιο από anniokm, 23-11-10  
    Κυκλάμινο το ΓΟΧ σημαίνει Για Ολες τις Χρήσεις..το γράφω για πιο σύντομα..Το χρώμα ζαχαροπλαστικής να είναι καλύτερα σε μορφή πάστας γιατί δεν θα έχεις αυτή τη βαθειά κόκκινη απόχρωση!! Εύχομαι όταν τα φτιάξετε να σας αρέσουν κιόλας! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Conna, 23-11-10  
    Αννιώ κάτι μου θυμίζουν αυτά !!!!! Και σίγουρα θα είναι τέλεια για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο. Τα έβαλα στα προσεχώς.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 24-11-10  
    Ξέχασα να γράψω ότι ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη για το frosting (επικάλυψη). Επίσης τα αυγά σας να είναι μεγάλα!

    Κων/να μου από τότε που τα δοκίμασα σε εκείνο το μαγαζάκι έγιναν και τα αγαπημένα μου!
    #
    Σχόλιο από Conna, 28-11-10  
    Τα εχω βαλει στα προσεχως και οταν θα τα φτιαχνω θα σε θυμαμαι Αννιω μου.
    #
    Σχόλιο από greg97, 8-1-11  
    Είναι πεντανόστιμα, πολύ αφράτα και εντυπωσιακά!!!
    Νομίζω όμως ότι το χρώμα είναι πολύ. Χρησιμοποίησα 2/3 της κουταλιάς της σούπας κόκκινο σε πάστα και πάλι το χρώμα τους ήταν βαθύ κόκκινο. Την επόμενη φορά, που θα υπάρξει σίγουρα, θα βάλω ακόμα λιγότερο.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 9-1-11  
    Greg97 σε ευχαριστώ πολύ και για την επισήμανση επίσης! Την επόμενη φορά θα βάλω και εγώ λιγότερο χρώμα! Να σου πω την αλήθεια επειδή η Nigella έλεγε στο βιβλίο της οτι επίτηδες βάζει τόσο πολύ για να βγούν πιο βαθυκόκκινα το φοβήθηκα να το μειώσω, αλλά τώρα που είδα και τις φωτογραφίες σου πραγματικά δεν έχουν καμμία διαφορά! Χαίρομαι επίσης που τα ευχαριστηθήκατε!
    #
    Σχόλιο από chalexandra, 10-1-11  
    πεντανόστιμα καταπληκτικά υπέροχα γευστικότατα!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 10-1-11  
    Chalexandra μου σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!!
    #
    Σχόλιο από greg97, 27-1-11  
    Τα έκανα ξανά(σιγά μην δεν τα έκανα!!), αυτή τη φορά με την μισή ποσότητα χρώματος(μία κουταλιά σε διπλή δόση)...

    Μια χαρά έγιναν πάλι, αν και νομίζω ότι με πιο μικρή ποσότητα χρώματος θα χαθεί το ¨red¨ από το όνομα της συνταγής!!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 27-1-11  
    αχαχαχαχαχα βρε Γρηγόρη θα νομίζουν ότι είσαι και βαλτός...! Μου άρεσε που έβαλες και δίχρωμο frosting από πάνω...δεν το έχω κάνει ποτέ! Μπράβο! Για το θέμα του χρώματος είδα και τη φωτογραφία που έβαλες..μια χαρά είναι πάντως..εντάξει δεν είναι τόσο βαθύ αλλά και τι έγινε? Εγώ ήδη τα ξανάφτιαξα με λιγότερο χρώμα επειδή κοστίζει κιόλας το άτιμο..! Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι και χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!!
    #
    Σχόλιο από greg97, 27-1-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!

    βαλτός??? χαχαχαχαααα!!!!!!!!!!!!
    όποιος νομίζει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν τα έχει δοκιμάσει!!!

    Για το χρώμα όντως δεν είναι τόσο βαθύ όσο τα προηγούμενα, γιαυτό άλλωστε έγραψα ότι η μείωση της ποσότητας του χρώματος στο μισό είναι το περισσότερο που μπορεί να γίνει...(κατά τη γνώμη μου)
    #
    Σχόλιο από stavroulla, 15-6-11  
    Πολύ ωραία έβαλα κανονικό γάλα και ήταν πεντανόστιμα δεν πρόλαβα να τα στολίσω εξαφανίστηκαν μόλις πρόλαβα να τα φωτογραφίσω
    #
    Σχόλιο από anniokm, 15-6-11  
    Σταυρούλα σε ευχαριστώ και χαίρομαι που τα ευχαριστηθήκατε!!
    #
    Σχόλιο από evakimou, 20-9-11  
    Καλησπέρα. Δεν τα έχω δοκιμάσει για να βάλω πιρουνακια αλλα φαινονται υπεροχα. Να ρωτήσω κάτι όμως χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας που το βρίσκουμε?
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 20-9-11  
    Αννιώ μου να σε ρωτήσω...Η ψιλή ζάχαρη δεν είναι η κοινή ζάχαρη που αγοράζουμε ε? Μπορώ να βάλω άχνη αν δεν βρω αυτή που λες στο μάρκετ? Και ένα ακόμη...Με το frosting δηλαδή αντέχουν 24 ώρες εκτός ψυγείου?
    #
    Σχόλιο από anniokm, 20-9-11  
    Κορίτσια μου καλησπέρα!

    Να απαντήσω πρώτα στην evakimou ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας βρίσκουμε στον Αλιπραντή, στο Ελληνικό είτε μπορούμε να παραγγείλουμε και μέσω ίντερνετ. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο ειδικό θέμα μας στο φόρουμ δηλαδή εδώ http://www.sintagespareas.gr/forum/38-tourtes/20243-xrwma-zaxaroplastikis?limit=6&start=114 και θα βρεις αρκετές λύσεις που προτείνουν τα μέλη μας!

    Νατασουλίνι η caster sugar (κάστερ ζάχαρη) στην Αγγλία είναι η ψιλή ζάχαρη που είναι κάτι μεταξύ κανονικής και άχνης ζάχαρης! Τη χρησιμοποιούν στη ζαχαροπλαστική γιατί δε 'βαραίνει' τα γλυκά και λιώνει πιο γρήγορα! Λοιπόν μπορείς να αλέσεις στο μπλέντερ σου για μισό λεπτάκι τη κανονική ζάχαρη και θα δεις ότι οι κόκκοι θα μικρύνουν, οπότε θα έχεις το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η δεύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κανονική αλλά το μείγμα σου θέλει καλό χτύπημα, η τρίτη λύση είναι να βάλεις άχνη αλλά θα διπλασιάσεις τη ποσότητα (ανάλογα και με τα γούστα σου βέβαια)!!
    Με το frosting τα έχω αφήσει και 2 μέρες, εγώ προσωπικά, εκτός ψυγείου αλλά με νορμάλ θερμοκρασίες όχι με καύσωνα...!!

    Καλή επιτυχία εάν τα φτιάξετε!!
    #
    Σχόλιο από katenick, 18-1-12  
    θελω να ρωτησω κατι...εχεις δοκιμασει να το κανεις σε αλλη φομα εκτος απο καπκεικ;θα ηθελα να φτιαξω για του αγ.βαλεντινου μια μικρη καρδουλα τουρτιτσα για 2 ατομα.κανει αυτη η συνταγη;εννοειτε οτι θα αυξησω το χρονο ψησιματος!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 19-1-12  
    Katenick μου δεν το έχω φτιάξει σε φόρμα κέικ αλλά η Nigella (συγγραφέας) το έχει κάνει και γράφει συγκεκριμένα στο βιβλίο ότι με αυτή τη δόση έκανε 2 κέικ, ψημένα σε φόρμες των 25 εκ.(όχι παρα-γεμισμένες), έπειτα τα ένωσε βάζοντας ανάμεσα τους το frosting και στο τέλος το διακόσμησε από έξω.. Ελπίζω να σε βοήθησα..Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zeta_a, 22-11-10  
    πωε περιμενα ετουτη την συνταγη να ξερες... λιαν συντομως επιστρεφω για πηρουνακια... σε ευχαριστουμε που την μοιραστηκες..
    #
    Σχόλιο από anniokm, 23-11-10  
    Κυκλάμινο το ΓΟΧ σημαίνει Για Ολες τις Χρήσεις..το γράφω για πιο σύντομα..Το χρώμα ζαχαροπλαστικής να είναι καλύτερα σε μορφή πάστας γιατί δεν θα έχεις αυτή τη βαθειά κόκκινη απόχρωση!! Εύχομαι όταν τα φτιάξετε να σας αρέσουν κιόλας! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Conna, 23-11-10  
    Αννιώ κάτι μου θυμίζουν αυτά !!!!! Και σίγουρα θα είναι τέλεια για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο. Τα έβαλα στα προσεχώς.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 24-11-10  
    Ξέχασα να γράψω ότι ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη για το frosting (επικάλυψη). Επίσης τα αυγά σας να είναι μεγάλα!

    Κων/να μου από τότε που τα δοκίμασα σε εκείνο το μαγαζάκι έγιναν και τα αγαπημένα μου!
    #
    Σχόλιο από Conna, 28-11-10  
    Τα εχω βαλει στα προσεχως και οταν θα τα φτιαχνω θα σε θυμαμαι Αννιω μου.
    #
    Σχόλιο από greg97, 8-1-11  
    Είναι πεντανόστιμα, πολύ αφράτα και εντυπωσιακά!!!
    Νομίζω όμως ότι το χρώμα είναι πολύ. Χρησιμοποίησα 2/3 της κουταλιάς της σούπας κόκκινο σε πάστα και πάλι το χρώμα τους ήταν βαθύ κόκκινο. Την επόμενη φορά, που θα υπάρξει σίγουρα, θα βάλω ακόμα λιγότερο.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 9-1-11  
    Greg97 σε ευχαριστώ πολύ και για την επισήμανση επίσης! Την επόμενη φορά θα βάλω και εγώ λιγότερο χρώμα! Να σου πω την αλήθεια επειδή η Nigella έλεγε στο βιβλίο της οτι επίτηδες βάζει τόσο πολύ για να βγούν πιο βαθυκόκκινα το φοβήθηκα να το μειώσω, αλλά τώρα που είδα και τις φωτογραφίες σου πραγματικά δεν έχουν καμμία διαφορά! Χαίρομαι επίσης που τα ευχαριστηθήκατε!
    #
    Σχόλιο από chalexandra, 10-1-11  
    πεντανόστιμα καταπληκτικά υπέροχα γευστικότατα!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 10-1-11  
    Chalexandra μου σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 27-1-11  
    αχαχαχαχαχα βρε Γρηγόρη θα νομίζουν ότι είσαι και βαλτός...! Μου άρεσε που έβαλες και δίχρωμο frosting από πάνω...δεν το έχω κάνει ποτέ! Μπράβο! Για το θέμα του χρώματος είδα και τη φωτογραφία που έβαλες..μια χαρά είναι πάντως..εντάξει δεν είναι τόσο βαθύ αλλά και τι έγινε? Εγώ ήδη τα ξανάφτιαξα με λιγότερο χρώμα επειδή κοστίζει κιόλας το άτιμο..! Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι και χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!!
    #
    Σχόλιο από greg97, 27-1-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!!

    βαλτός??? χαχαχαχαααα!!!!!!!!!!!!
    όποιος νομίζει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν τα έχει δοκιμάσει!!!

    Για το χρώμα όντως δεν είναι τόσο βαθύ όσο τα προηγούμενα, γιαυτό άλλωστε έγραψα ότι η μείωση της ποσότητας του χρώματος στο μισό είναι το περισσότερο που μπορεί να γίνει...(κατά τη γνώμη μου)
    #
    Σχόλιο από stavroulla, 15-6-11  
    Πολύ ωραία έβαλα κανονικό γάλα και ήταν πεντανόστιμα δεν πρόλαβα να τα στολίσω εξαφανίστηκαν μόλις πρόλαβα να τα φωτογραφίσω
    #
    Σχόλιο από anniokm, 15-6-11  
    Σταυρούλα σε ευχαριστώ και χαίρομαι που τα ευχαριστηθήκατε!!
    #
    Σχόλιο από evakimou, 20-9-11  
    Καλησπέρα. Δεν τα έχω δοκιμάσει για να βάλω πιρουνακια αλλα φαινονται υπεροχα. Να ρωτήσω κάτι όμως χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας που το βρίσκουμε?
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 20-9-11  
    Αννιώ μου να σε ρωτήσω...Η ψιλή ζάχαρη δεν είναι η κοινή ζάχαρη που αγοράζουμε ε? Μπορώ να βάλω άχνη αν δεν βρω αυτή που λες στο μάρκετ? Και ένα ακόμη...Με το frosting δηλαδή αντέχουν 24 ώρες εκτός ψυγείου?
    #
    Σχόλιο από anniokm, 20-9-11  
    Κορίτσια μου καλησπέρα!

    Να απαντήσω πρώτα στην evakimou ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας βρίσκουμε στον Αλιπραντή, στο Ελληνικό είτε μπορούμε να παραγγείλουμε και μέσω ίντερνετ. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο ειδικό θέμα μας στο φόρουμ δηλαδή εδώ http://www.sintagespareas.gr/forum/38-tourtes/20243-xrwma-zaxaroplastikis?limit=6&start=114 και θα βρεις αρκετές λύσεις που προτείνουν τα μέλη μας!

    Νατασουλίνι η caster sugar (κάστερ ζάχαρη) στην Αγγλία είναι η ψιλή ζάχαρη που είναι κάτι μεταξύ κανονικής και άχνης ζάχαρης! Τη χρησιμοποιούν στη ζαχαροπλαστική γιατί δε 'βαραίνει' τα γλυκά και λιώνει πιο γρήγορα! Λοιπόν μπορείς να αλέσεις στο μπλέντερ σου για μισό λεπτάκι τη κανονική ζάχαρη και θα δεις ότι οι κόκκοι θα μικρύνουν, οπότε θα έχεις το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η δεύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κανονική αλλά το μείγμα σου θέλει καλό χτύπημα, η τρίτη λύση είναι να βάλεις άχνη αλλά θα διπλασιάσεις τη ποσότητα (ανάλογα και με τα γούστα σου βέβαια)!!
    Με το frosting τα έχω αφήσει και 2 μέρες, εγώ προσωπικά, εκτός ψυγείου αλλά με νορμάλ θερμοκρασίες όχι με καύσωνα...!!

    Καλή επιτυχία εάν τα φτιάξετε!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 19-1-12  
    Katenick μου δεν το έχω φτιάξει σε φόρμα κέικ αλλά η Nigella (συγγραφέας) το έχει κάνει και γράφει συγκεκριμένα στο βιβλίο ότι με αυτή τη δόση έκανε 2 κέικ, ψημένα σε φόρμες των 25 εκ.(όχι παρα-γεμισμένες), έπειτα τα ένωσε βάζοντας ανάμεσα τους το frosting και στο τέλος το διακόσμησε από έξω.. Ελπίζω να σε βοήθησα..Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 19-1-12  
    Ρουλάκι θα έλεγα 1 κουταλάκι του γλυκού, βέβαια δε ξέρω αν θα σου δώσει την ίδια απόχρωση..αν δε σε πειράζει βέβαια.
    #
    Σχόλιο από katenick, 21-1-12  
    τα περιμενα με μεγαλη προσμονη αλλα....ψιλοαπογοητευτηκα....απο γευση δεν ηταν κατι διαφορετικο,πολυ συνηθισμενα,οχι οτι δεν μου αρεσαν αλλα το ειχα ξαναφαει!κ το χρωμα μου βγηκε καπως σκουρο καφεκοκκινο,δεν ξερω αν ετσι επρεπε να βγει η' αν το κακαο μου ηταν δυνατο.παντως το εκανα κ σε τουρτιτσα με σαντυγι κ φραουλες.α!ναι κ η κρεμα τυριου δεν μου αρεσε καθολου!!!!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 22-1-12  
    Katenick λυπάμαι που δεν σου άρεσε τόσο..Εύχομαι να μη πήγαν χαμένα τα υλικά σου! Για το κακάο πιστεύω ότι φταίει η ποιότητα..δηλαδή ότι μπορεί όντως το κακάο σου να ήταν 'δυνατό' όπως λες..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από κυκλαμινο, 23-11-10  
    Δείχνουν υπέροχα!!!
    Αλλά τι είναι το..ΓΟΧ???
    Επίσης πες μου, το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή δεν κάνει???
    #
    Σχόλιο από katenick, 18-1-12  
    θελω να ρωτησω κατι...εχεις δοκιμασει να το κανεις σε αλλη φομα εκτος απο καπκεικ;θα ηθελα να φτιαξω για του αγ.βαλεντινου μια μικρη καρδουλα τουρτιτσα για 2 ατομα.κανει αυτη η συνταγη;εννοειτε οτι θα αυξησω το χρονο ψησιματος!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-1-12  
    Αννούλα μου, να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι.
    Αν δεν έχω χρώμα σε πάστα αλλά την κάπως υγρή, τί ποσότητα πρέπει να βάλω;
    #
    Σχόλιο από athina24, 3-2-12  
    Τι μπορεί να έκανα λάθος?Η γεύση ήταν τέλεια αλλά όταν τα έβγαλα από τον φούρνο από μέσα ήταν στεγνά.Δεν νομίζω να τα έψησα παραπάνω απ'όσο έπρεπε γιατί ακολούθησα ακριβώς την ώρα ψησίματος.Έβαλα όμως το κόκκινο χρώμα σε υγρή μορφή αλλά δεν ξέρω αν έχει σημασία!!Επίσης πως πρέπει να είναι το μείγμα πριν το βάλουμε για ψήσιμο?
    #
    Σχόλιο από bake a cake, 3-7-12  
    Η συνταγή για το κέικ είναι εξαιρετική, άψογη δοσολογία, βελούδινο κόκκινο κέικ,φοφερή υφή, απλά τέλειο! Δεν βάζω 5 πιρουνάκια για (εμένα προσωπικά) με απογοήτευσε το cream cheese frosting που κάθε άλλο παρά γεύση cream cheese δεν είχε... Βγήκε υπερβολικά γλυκό και τριπλασίασα την ποσότητα του φιλαδέλφεια για να φτιάξει..
    #
    Σχόλιο από Yris, 28-2-13  
    Καλημέρα!
    Επειδή θέλω να την κάνω σήμερα, πρέπει να είναι λευκό το ξύδι ή κάνει το κλασικό????
    Ευχαριστώ!!!

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από greg97, 27-1-11  
    Τα έκανα ξανά(σιγά μην δεν τα έκανα!!), αυτή τη φορά με την μισή ποσότητα χρώματος(μία κουταλιά σε διπλή δόση)...

    Μια χαρά έγιναν πάλι, αν και νομίζω ότι με πιο μικρή ποσότητα χρώματος θα χαθεί το ¨red¨ από το όνομα της συνταγής!!!
    #
    Σχόλιο από magdetina, 10-11-13  
    πολύ ωραία! τα δοκίμασα με κόκκινο χρώμα σε υγρή μορφή και ήταν μια χαρά! επίσης στο γλάσο έβαλα περισσότερο τυρί και λιγότερη ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Christina L., 1-12-13  
    Πάρα πολύ ωραία τα κεκάκια!!!! Εγώ χρησιμοποίησα χρώμα σε υγρή μορφή και μου βγήκε αρκετά καλό. Η κρέμα όμως από πάνω ήταν πολύ γλυκιά για τα γούστα μου και έτσι έβαλα λιγότερη άχνη, περισσότερο τυρί και λίγο παραπάνω λεμονάκι! Έγιναν ανάρπαστα!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Τραπέζι για μια τυχερή νέα χρονιά!
    Στην Ελλάδα συνηθίζεται να σπάμε ένα ρόδι έξω α...
    Βοήθεια.... Το κέικ απέτυχε!
    Στο άρθρο "Συμβουλές για τέλεια κέικ" μπορούμε να ...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της Matén Stam
    Χριστουγεννα
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της idioktitria
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    Κεικ
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της dapeitou
    Κεϊκ, cupcakes, τουρτες και συναφη
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της chriscat8