Red velvet cupcakes
Είναι κόκκινα, είναι νόστιμα, είναι όμορφα και μπορούν να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Nigella Lawson από το καινούργιο βιβλίο της.Θα σας πρότεινα όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και επίσης καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε κουτάλια δοσομετρητές!!Εάν δεν βρίσκετε ξυνόγαλο (buttermilk) μπορείτε να το φτιάξετε και μόνη/ος σας αν διαλύσετε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (ή ξύδι) σε 250 ml γάλα φρέσκο.Τα cupcakes μπορείτε να τα καλύψετε και με βουτυρόκρεμα αν σας αρέσει περισσότερο!Διατηρούνται στο ψυγείο μετά τη 2η μέρα κλεισμένα σε τάπερ αλλά και στη κατάψυξη μέχρι 2 μήνες.
Υλικά
-
Για τα cupcakes
-
250 γρ. αλεύρι (ΓΟΧ)
-
2 κ.σ. σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
-
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
200 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
-
1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
-
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
-
2 αυγά
-
175 ml ξυνόγαλα (buttermilk)
-
1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι
-
Για το buttery cream-cheese frosting
-
500 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
-
125 γρ. τυρί φιλαδέλφειας
-
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
1 κ.γ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου (εγώ τα έψησα στον αέρα) και επίσης βάζουμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια μας.
-
2
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
-
3
Σε άλλο μπώλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάμε για λίγο.
-
4
Στο ίδιο μπώλ ρίχνουμε εναλλάξ (ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και το ξινόγαλα, το μηλόξυδο και χτυπάμε για λίγο.
-
5
Γεμίζουμε τις θήκες μας (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνουμε για 20 λεπτά.
-
6
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
-
7
Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.
-
8
Αλοίφουμε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.
-
9
Τα διακοσμούμε είτε με τρούφα χρωματιστή, διάφορα ζαχαρωτά είτε με φρούτα π.χ. φράουλα, μούρα κτλ.
Σχόλια (35)