Nistiko arkoudi
Nistiko arkoudi @cook_8483112

Μια υπέροχη συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε σαν βασιλόπιτα

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το Chef on Air.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περι]που
  1. 1/2 κούπα νερό
  2. 1/2 κούπα κονιάκ
  3. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  4. 1 κούπα ηλιέλαιο
  5. 5 κ.σ. κακάο
  6. 1/2 κ.γ. σόδα
  7. 4 βανίλιες
  8. Μαργαρίνη για τη φόρμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλείφουμε με μαργαρίνη μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη όλες τις πλευρές της φόρμας, αντί για αλεύρι δηλαδή βάζουμε ζάχαρη.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας για να λιώσει. Όταν η κουβερτούρα λιώσει βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο, τις βανίλιες, την σόδα και το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε και το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και τα αυγά ένα-ένα. Βοηθάει να ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη [φουέ ή σύρμα] μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Χύνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.

  3. 3

    Όταν το κέικ ψηθεί το αφήνουμε να ηρεμήσει για ένα τέταρτο και στην συνέχεια το σερβίρουμε, σκέτο ή με παγωτό και μια σάλτσα από κόκκινα φρούτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

κατερινα32
κατερινα32 @cook_8479378
Εγω θα προτεινα αραβοσιτελαιο και οχι ηλιελαιο, μιας και εχουν ακουστει πολλα ασχημα για το ηλιελαιο γι\' αυτο και ειναι τοσο φτηνο...

Από

Nistiko arkoudi
Nistiko arkoudi @cook_8483112
στις