Rice crisp - ρύζι τραγανό
Αλλιώς puffed rice. Ιδανικό για σοκολατάκια αλλά και για να γεμίσει το μπωλ του πρωινού μας. Φτιάξτε μεγάλη δόση γιατί τρώγεται και σκέτο σαν σνακ!
Λίγα μυστικά ακόμα
* Αν έχουμε υπομονή περιμένουμε 5-6 ώρες αυτή την εποχή για να ξεραθεί το ρύζι, διαφορετικά το βάζουμε στο φούρνο στους 80 βαθμούς για 2 ώρες (ανάλογα και την ποσότητα) μέχρι να γίνει ξερό (θα μοιάζει πάλι σαν άβραστο).Δείτε και αυτό το βίντεο, είναι πολύ κατατοπιστικό (Δεν χρειάζεται να ξέρετε αγγλικά).Προσοχή γιατί καίγεται εύκολα αν το αφήσετε παραπάνω μέσα στο καυτό λάδι.
Υλικά
-
νερό για βράσιμο
-
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Bράζουμε το ρύζι κανονικά, σαν να πρόκειται να το φάμε πιλάφι.
-
2
Tο στραγγίζουμε και το απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για να στεγνώσει και να ξεραθεί*.
-
3
Βάζουμε μπόλικο λαδάκι σε βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
-
4
Ρίχνουμε λίγο ρύζι σε μεταλλικό σουρωτήρι με χερούλι και το βυθίζουμε στο καυτό λάδι για 10 δευτερόλεπτα περίπου. Το ρύζι θα φουσκώσει στη στιγμή.
-
5
Το τραβάμε από το τηγάνι και το αδειάζουμε σε δοχείο στρωμένο με χαρτί.
-
6
Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσει το ρύζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)