Ριγκατόνι 4 τυριά (με μπλέ τυρί)
Ευκολή και πολύ νόστιμη συνταγή με ριγκατόνι κατα προτίμηση, για τους λάτρεις των τυριών και ιδιαίτερα του μπλε τυριού. Τα υλικά είναι απλά και το αποτέλεσμα γευστικότατο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για καλύτερο αποτέλεσμα της σάλτσας ειναι καλύτερα αντικολλητικό σκεύος και σύρμα. Τα τυριά κατα προτήμιση να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν όσο ρίχνετε τα τυριά νιώθετε οτι το μίγμα ειναι σφιχτο να προσθέσετε λίγο γάλα να αραιώσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κατά προτίμη και δική σας ευκολία συνίσταται βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
-
2
Βράστε τα ριγκατόνι και σουρώστε τα χωρις να προσθέσετε αλάτι στο νερό, το μίγμα τυριών είναι ιδιαίτερα αλμυρο.
-
3
Πάρτε το τηγάνι και ριχτε μέσα ψιλοκομμένο το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο για να σωταριστούν λίγο και να πάρουν χρώμα.
-
4
Πιέστε με ένα πιρούνι το μπλέ τυρί.
-
5
Ριχτε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον το γάλα και μετά το μπλέ τυρί και ανακατεύτε με σύρμα μέχρι να λιώσει.
-
6
Ριχτε ενα ενα τα τυρια και ανακατευτε μεχρι να αφομιωθούν σε μέτρια φωτιά.
-
7
Οταν αφομιωθουν ριχτε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύτε καλά.
-
8
Ριχνετε μέσα στο τηγάνι τα ριγκατόνι και ανακατεύετε καλά με κουτάλα μέχρι η σάλτσα να πάει παντού.
-
9
Σερβίρονται ζεστά και λαχταριστά!!!
Σχόλια (4)