popi.2007
popi.2007 @cook_8449995

Το μυστικό της επιτυχίας του σούσι είναι το ρύζι. Αν ακολουθήσετε πιστά αυτή τη συνταγή θα το πετύχετε σίγουρα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ρύζι για sushi καθώς επίσης και ξύδι ρυζιού θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με είδη ασιατικής κουζίνας. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ρύζι για σούσι και όχι οποιδήποτε άλλο είδος ρυζιού. Όσο για το ξύδι, έχω διαβάσει (δεν το έχω δοκιμάσει) ότι μπορεί να αντικατασταθεί και με απλό ξύδι τοπ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
περίπου 4 ρολά maki sushi
  1. 2 Φλυτζάνια (ή 500ml) Ρύζι για σούσι
  2. 650 ml νερό
  3. 2-3 Κουταλιές Ξύδι ρύζιού
  4. 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  5. 1 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε 2 φλυτζάνια (1 φλυτζάνι=250ml) ρύζι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψουμε το ρύζι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά το ρύζι θα πρέπει να έχει γίνει άσπρο.

  2. 2

    Χύνουμε το νερό και ρίχνουμε νέο νερό. Κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το χέρι μας πλένουμε το ρύζι. Χύνουμε το νερό και βάζουμε πάλι φρέσκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ως ότου το νερό να βγαίνει καθαρό. Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για δύο λεπτά.

  3. 3

    Βάζουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 2 ½ φλυτζάνια νερό (650ml). Θα χρειαστούμε μια κατσαρόλα με καπάκι που εφαρμόζει καλά.Σε μεσαία θερμοκρασία και πάντα με κλειστό καπάκι (προσοχή μην ανοίγετε το καπάκι) περιμένουμε μέχρι να πάρει βράση. Αμέσως μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά.

  4. 4

    Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και περιμένουμε άλλα 3 με 4 λεπτά.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε το ξύδι με τη ζάχαρη και το αλάτι ίσα ίσα μέχρι να λιώσουν. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το ρύζι σε ένα πλαστικό μπολ (προσοχή όχι μεταλλικό). Προσθέτουμε το ξύδι ρυζιού και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να σκληρύνει. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πανί και αφήνουμε το ρύζι για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει.

  6. 6

    Και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας sushi!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

panoz
panoz @cook_8458779
Δεν είναι απαραίτητο το ρύζι για σούσι.. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γλασσέ, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία. Ετσι το κάνω αρκετό καιρό ακολουθώντας τη συμβουλή της δασκάλας ιαπωνικών μου. Αν και αυτή η συνταγή είναι για bento gohan και όχι για sushi. Συνήθως στο ρύζι για sushi δεν βάζουμε ούτε καν αλάτι καθώς παίρνει γεύση από τα υπόλοιπα συστατικά.

Από

popi.2007
popi.2007 @cook_8449995
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα