κύρια φωτογραφία συνταγής Ρύζι με κάρυ και μπέικον
efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481

Αυτό το ρύζι είναι ιδανικό για τραπέζι λόγω εμφάνισης και φυσικά λόγω γεύσης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του ρυζιού που θα βάλουμε στο μίγμα εξαρτάται από το τι θέλουμε να υπερισχύει στον ουρανίσκο μας. Επίσης είναι σημαντικό να μην έχει πολλά υγρά ή λάδια το μίγμα γιατί στο ξεφορμάρισμα θα στραγγίξουν στη πιατέλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  2. 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  3. 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  4. 10 φέτες μπέικον
  5. 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  6. 1 φλ. τσαγιού αρακάς
  7. Κάρυ ή Carino ή λίγο και από τα δύο
  8. 1 κύβο λαχανικών
  9. Λίγο πιπέρι
  10. Λίγο λάδι
  11. Λίγο κρασί προεραιτικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το ρύζι αλλά να κρατάει λίγο.

  2. 2

    Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι.

  3. 3

    Μόλις αρχίσει να μαραίνεται ρίχνουμε τις πιπεριές και τον αρακά. Μετά από λίγο ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να σωταριστούν καλά και τέλος ρίχνουμε το μπέικον.

  4. 4

    Σβήνουμε με λίγο νεράκι ή λίγο λευκό κρασί και ρίχνουμε τον κύβο, το κάρυ (όσο θέλουμε) και λίγο πιπέρι.

  5. 5

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ'αφήνουμε να βράσουν λίγο μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές κι ο αρακάς.

  6. 6

    Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε ανοιχτή τη κατσαρόλα να φύγουν τα υγρά. Πρέπει να είναι στεγνό το μίγμα.

  7. 7

    Παίρνουμε το ρύζι και το αδειάζουμε στη κατσαρόλα με το μίγμα.

  8. 8

    Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε φόρμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

anakard
anakard @cook_8464649
φοβερο αποτελεσμα,τρωγεται και ως κυριως πιατο. Η οικογενεια μου ξετρελαθηκε.Δεν γινεται βαρυ , ειναι ο,τι πρεπει!!! Μπραβο , η συνταγη εχει μεσα ολα τα υλικα που μας αρεσουν και κανει το ριζι πιο ελκυστικο

Από

efh_dimitris
efh_dimitris @cook_8463481
στις