Ρύζι με μανιτάρια 2
Ρύζι με μανιτάρια κονσέρβας και κάρυ
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ αντι για αλάτι χρησιμοποιώ ένα μπαχαρικό που λέγεται vengeta. Υπάρχει στα soupermarket.Όταν θα ενωθεί το ρύζι με τα μανιτάρια, θα πρέπει να έχουν ελάχιστα υγρά.
Υλικά
-
1 κούπα ρύζι Αμερικάνικο (κίτρινο)
-
1 μικρή ή μεσαία κονσέρβα μανιτάρια
-
4 κούπες νερό
-
1 κυβο κότας
-
1 κουτ. σούπας κάρυ
-
1/2 κούπα λευκό κρασί
-
λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι.
-
2
Όσο βράζει το ρύζι ετοιμάζουμε τα μανιτάρια σε ξεχωριστό κατσαρολάκι.
-
3
Ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει ελαφρώς, προσθέτουμε τα μανιτάρια (χωρίς τα υγρά τους).
-
4
Τα σοτάρουμε για τρία με τέσσερα λεπτά.
-
5
Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
-
6
Πρόσθέτουμε δύο κουταλιές νερό απο αυτο που βράζει το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
7
Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου δέκα λεπτά.
-
8
Μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό και είναι έτοιμο, προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
-
9
Τα ανακατέυουμε και κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Σχόλια (10)