Ρύζι με μανιτάρια
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την βρήκα στο περιοδικό Hello και την φωτογραφία επίσης.
Υλικά
-
320 γραμ. ρύζι νυχάκι
-
400 γραμ. μανιτάρια
-
1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι
-
1 ζωμό κύβου λαχανικών
-
1 ποτήρι λευκο ξηρό κρασί
-
2-3 πρέζες κρόκο Κοζάνης
-
2 κουταλιές μαιντανό
-
χυμός 1 λεμονιού
-
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
-
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
-
αλεύρι
-
βούτυρο, λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαράνετε το κρεμμύδι σε 3 κουταλιές βούτυρο.
-
2
Προσθέστε το ρύζι και καρβουδίστε το, ανακατεύοντάς το μερικές φορές.
-
3
Περιχύστε το με μισό κρασί, πασπαλίστε με αλάτι, και βράστε το ρύζι al dente, προσθέτοντας λίγο ζωμό καυτό.
-
4
Διαλύστε τον κροκο Κοζάνης με λίγο καυτό ζωμό και λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του ρυζιού, ανακατεύοντας, προσθέστε το μαιντανό.
-
5
Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο, 2 κουτ. παρμεζάνα και ανακατέψτε.
-
6
Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες, περάστε τα ελαφρά σε αλεύρι και σοτάρετέ τα σε 4 κουταλιές λάδι.
-
7
Περιχύστε τα με το υπόλοιπο κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέστε λίγο - λίγο ζωμό ζεστό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.
-
8
Σβήστε τη φωτιά και αλατοπιπερώστε.
-
9
Αλείψτε με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και βάλτε μέσα το ρύζι.
-
10
Βάλτε τη φόρμα μέσα σε προθερμόμενο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 3-4 λεπτά.
-
11
Σε μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγού με το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.
-
12
Ζεστάνετε τα μανιτάρια.
-
13
Σβήστε τη φωτιά και ανακατεύοντας προσεκτικά, περιχύστε τα με το μείγμα των αυγών, και ανακατέψτε για να πήξει λίγο η σάλτσα.
-
14
Ξεφορμάρετε το ρύζι στην πιατέλα που θα το σερβίρετε και περιχύστε το με τη σάλτσα των μανιταριών.
-
15
Βάλτε τα μανιτάρια στο κέντρο του ριζιού και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια