Ρύζι με μανιτάρια

23 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
zanice
zanice @cook_8453965
Μήλος,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την βρήκα στο περιοδικό Hello και την φωτογραφία επίσης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 320 γραμ. ρύζι νυχάκι
  2. 400 γραμ. μανιτάρια
  3. 1 κουταλιά τριμμένο κρεμμύδι
  4. 1 ζωμό κύβου λαχανικών
  5. 1 ποτήρι λευκο ξηρό κρασί
  6. 2-3 πρέζες κρόκο Κοζάνης
  7. 2 κουταλιές μαιντανό
  8. χυμός 1 λεμονιού
  9. 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  10. 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  11. αλεύρι
  12. βούτυρο, λάδι, αλάτι, πιπέρι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαράνετε το κρεμμύδι σε 3 κουταλιές βούτυρο.

  2. 2

    Προσθέστε το ρύζι και καρβουδίστε το, ανακατεύοντάς το μερικές φορές.

  3. 3

    Περιχύστε το με μισό κρασί, πασπαλίστε με αλάτι, και βράστε το ρύζι al dente, προσθέτοντας λίγο ζωμό καυτό.

  4. 4

    Διαλύστε τον κροκο Κοζάνης με λίγο καυτό ζωμό και λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του ρυζιού, ανακατεύοντας, προσθέστε το μαιντανό.

  5. 5

    Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο, 2 κουτ. παρμεζάνα και ανακατέψτε.

  6. 6

    Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες, περάστε τα ελαφρά σε αλεύρι και σοτάρετέ τα σε 4 κουταλιές λάδι.

  7. 7

    Περιχύστε τα με το υπόλοιπο κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέστε λίγο - λίγο ζωμό ζεστό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.

  8. 8

    Σβήστε τη φωτιά και αλατοπιπερώστε.

  9. 9

    Αλείψτε με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και βάλτε μέσα το ρύζι.

  10. 10

    Βάλτε τη φόρμα μέσα σε προθερμόμενο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 3-4 λεπτά.

  11. 11

    Σε μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγού με το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.

  12. 12

    Ζεστάνετε τα μανιτάρια.

  13. 13

    Σβήστε τη φωτιά και ανακατεύοντας προσεκτικά, περιχύστε τα με το μείγμα των αυγών, και ανακατέψτε για να πήξει λίγο η σάλτσα.

  14. 14

    Ξεφορμάρετε το ρύζι στην πιατέλα που θα το σερβίρετε και περιχύστε το με τη σάλτσα των μανιταριών.

  15. 15

    Βάλτε τα μανιτάρια στο κέντρο του ριζιού και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

zanice
zanice @cook_8453965
στις
Μήλος,Ελλάδα
Είμαι μια απλή νοικορυρά που λατρεύει το καλό φαγητό, τη καλή παρέα και το χιούμορ...Το καλύτερό μου είναι να μαγειρεύω για την οικογένεια μου και τους φίλους μου και να βλέπω ότι τα πιάτα αδειάζουν γρήγορα...
Δες περισσότερα