κύρια φωτογραφία συνταγής Ρύζι συνοδευτικό

Ρύζι συνοδευτικό

16 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Greeksalad
Greeksalad @cook_8460365
,Ελλαδα

Ένα ρύζι με έντονη γεύση και άρωμα που μπορεί να φαγωθεί και μόνο του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά κάποιες φορές αντί για κουρκουμά και τζίντζερ βάζω γκραμ μασαλα ή πιο συχνά ρίχνω κουρκουμά και τζίντζερ με τα μάτια κλειστά!  Είναι ένα υπέροχο γευστικά και διατροφικά ρύζι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.Αν θέλετε προσθέστε και κάποιο καρύκευμα ή κάποια καυτερή πιπεριά.Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά και ψαρικά όπως και να είναι μαγειρεμένα.  Δοκιμάστε το!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
3-4
  1. 2 κούπες ρύζι μακρύκοκο ή μπονέτ ή τύπου αμερικής
  2. 4 κούπες νερό
  3. περίπου μια κούπα και μισή κατεψυγμένα διάφορα λαχανικά
  4. 1 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
  5. 1 κ.γ αλάτι
  6. 3-4 γαρύφαλλα
  7. 1 φλυτζάνι λάδι
  8. 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  9. 2 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα λαχανικά, το σκόρδο και τα γαρύφαλλα.  Αφού τα γυρίσουμε 3-4 φορές στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το ρύζι ίσα να χρυσίσει.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα καρυκεύματα και το νερό και βράζουμε έως ότου πιει τα ζουμιά του.  Το ρύζι πρέπει να είναι σπυρωτό.

  4. 4

    Σερβίρουμε!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Greeksalad
Greeksalad @cook_8460365
στις
,Ελλαδα